Трафикът в района на Гробищния парк - Бургас е регулиран

...
Трафикът в района на Гробищния парк - Бургас е регулиран
Коментари Харесай

Днес отбелязваме Голяма Задушница преди Великия пост

Трафикът в региона на Гробищния парк - Бургас е контролиран

Днес е първата огромна Задушница, която отбелязва Православната черква - Месопустна. В съботния ден против Неделя Месопустна (Месни заговезни) всички българи правят помен в чест на мъртвите на огромната Задушница преди Великия пост.

На Задушница се посещават гробовете на умряли близки. За помена се подготвя " коливо " - варено, подсладено жито. Българската традиция включва и самун и вино. В по-ново време се прибавят дребни сладки и соленки. Поменът се прави на гроба, в черква или вкъщи.

Обикновено на гроба свещениците правят парастас, тъй като е по-кратък от панихидата. Тя е по-пространният молебен за упокоение на душите и включва повече молебствия, както и четения от Евангелие и апостолски текст.

На 18 февруари във всички храмове на Българската православна черква и гробищни паркове ще се отслужат помени за покойниците. В неделя са Месни заговезни (Сиропустната неделя). На Месни Заговезни стартира огромният Великденски пост.

Във връзка с осъществяване на Задушница трафикът в региона на Гробищния парк - Бургас е контролиран. Заради обичайния напор от жители, придвижването за коли в региона ще бъде проведено еднопосочно. Влиза се от входа до бензиностанция “Петрол ”, а се излиза през ул. “Транспортна ”.

Движението по ул. “Транспортна ” от кръговото на “Петрол ” до кръстовище “Лидъл ”, се отклонява към бул. “Димитър Димов ”. Пропускат се единствено товарни коли и рейсове от градския и междуселищен превоз.

Полицейските чиновници са наоколо до пешеходните пътеки, като при нужда краткотрайно ще стопират придвижването за прекосяване на пешеходците.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР