Трафикът на мигранти към Европа е стройна система с много

...
Трафикът на мигранти към Европа е стройна система с много
Коментари Харесай

Трафикът на мигранти у нас се ръководи от чужбина, убеждава МВР

Трафикът на мигранти към Европа е стройна система с доста участници, които обаче се управляват от към 25 души на върха на пирамидата. Тези " босове " не се намират на територията на България. Това съобщи Станимир Станев, заместник-главен секретар на Министерство на вътрешните работи от 4 януари 2022 година в студиото на БТВ.

Естествено има стотици под тях, които са с разнообразни функции - водачи, водачи, логистици, връзки.

Това е доста стройна верига, която работи доста добре, и то с помощта на милиони оборот, изясни Станев.

Министерство на вътрешните работи поставя извънредно огромни старания, с цел да спре мигрантския напън, в това число вторичния, а нарасналите се случаи, изключително в последните дни, се дължи освен на повишен поток, а и на увеличени старания по прекъсването им. Станев акцентира, че преди този момент ръководство не са били разполагани КПП-та навътре в страната. Просто за били пропускани пренос, уточни секретарят на Министерство на вътрешните работи, съгласно който мигрантите и трафикантите просто не са били притеснявани доста - доста.

Станимир Станев изясни и че се вършат опити да се попълни състава на Гранична полиция и да се назначат нови чиновници. " Това обаче не е да отидеш в магазина и да си напазаруваш граничари, уточни Станев и изясни, че би трябвало време както за асортимент, по този начин и за образование, в това число и на място. За последните 10 години са съкратени 2000 щата в Гранична полиция, съкращения има единствено там, добави той.

Шофьорът от злополуката на Автомагистрала " Тракия " е открит, само че към момента не е арестуван, сега не престават дейностите по неговото задържане. Той е български жител, стана ясно от думите на Станимир Станев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР