Трафикът на Летище София през юли все още e под

...
Трафикът на Летище София през юли все още e под
Коментари Харесай

Летище София е обслужило над 3,2 млн. пътници от началото на годината

Трафикът на Летище София през юли към момента e под равнищата отпреди COVID-19. Над 3,2 млн. пасажери е обслужило столичното летище от началото на годината, оповестиха от пресцентъра на летището. 

Прогнозата за цялата 2022 година не е удобна, показват от аерогарата. Очакванията са за над 23% спад на общия пътникопоток на годишна база по отношение на 2019 година.

Понижението при общия пътникопоток през месец юли на най-голямото интернационално летище в България е по-малко от 10% спрямо предпандемичната 2019 година, а общо обслужените пасажери са 601 434. Пътувалите по интернационалните постоянни линии са 551 182 - това е спад от 9,92%. Пътниците с вътрешни полети са 31 104, което е съвсем 13% по-малко.

Ръст на пътувалите с интернационалните чартърни полети се следи за следващ месец. През юли 14 959 са предпочели дестинациите, до които няма постоянни самолетни линии от Летище София.

С близо 12% е намалял и общият брой полети по отношение на 2019 година.

Според данните на столичното летище за интервала са регистрирани общо 5100 самолетодвижения. Повечето пасажери, само че по-малко въздухоплавателни средства демонстрира по-доброто потребление на потенциала на самолетите, означават от Летище София. Едно от най-големите намаления от началото на годината се следи при обработените товари и пощенски колета – 1667 т за юли. Това е над 22% по отношение на данните от 2019 година.

Сред главните аргументи за по-ниските равнища на обслужени пасажери по отношение на 2019 година са страхът на хората да пътуват поради увеличаващите се случаи на COVID-19, както и военните дейности в Украйна.

Влияние върху цифрите оказват и обстановката по европейските летища, анулацията на полети при някои самолетни компании, както и високите цени на горивата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР