Трафикът на леки автомобили и на пътници днес през ГКПП

...
Трафикът на леки автомобили и на пътници днес през ГКПП
Коментари Харесай

Опашки по границата с Турция заради връщащите се в Западна Европа турци

Трафикът на леки коли и на пасажери през днешния ден през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево – Капъкуле “ и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Лесово – Хамзабейли “ е с доста висока активност в посока от Турция към България заради завръщащите се от отпуск турски жители в Западна Европа. Това оповестиха от Министерството на външните работи.

По информация на българското консулство в Одрин на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Хамзабейли “ опашката от леки коли е към 6 км, а на турска територия, отвън Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капъкуле “, в специфичен паркинг изчакват за прекосяване през турско-българската граница към 1400 леки автомобила, прецизираха от външното министерство.

Опашките при тежкотоварните коли са от към 25 км.

През почивните дни се чака още по-интензивен трафик, като е допустимо пътуващите към България да би трябвало да чакат 5-6 часа за прекосяване на границата.

При потребност българските жители могат да се свържат с генерално консулство Одрин на телефон: 0090 284 214 0617. Дежурният телефон в почивни и празнични дни е: 0090 533 629 8164.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР