Трафикът на хора разглеждаме в няколко части. На първо място

...
Трафикът на хора разглеждаме в няколко части. На първо място
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Борбата с трафика на хора е национален приоритет

" Трафикът на хора преглеждаме в няколко елементи. На първо място е трафикът за полова употреба. Нашата страна е източник на хора, които се трафикират с тази цел най-вече с дестинация най-богатите страни в Европа, изключително към тези, където проституцията е легализирана ", изясни Рашков.

От през днешния ден, Европейския ден за битка с трафика на хора, стартира вторият стадий на акцията, която осъществят Националната комисия и ГДБОП. Целта е повишение на информираността за другите аспекти на трафика на хора.

" Няма внезапно повишение или понижаване на тези случаи. Според мен обстановката е овладяна ", сподели Калин Стоянов, шеф на ГДБОП.

По негови думи методът на трафикантите към всяка жертва е друг, като те рядко прибягват към принуждение и закани за склоняване към проституция. Отличават се като положителни психолози. По негови думи измежду най-честите способи за склоняване продължава да бъде " ловърбой " - жертвата се влюбва в насилника и е подготвена на всичко за него, в това число да проституира. Има случаи, при които девойките изпадат с изключение на в прочувствена, само че и във финансова взаимозависимост.

За предходната година ГДБОП е съдействала на 50 души за прибиране назад в страната, за настаняването им и обезпечаването на психолог. В момента се следят 21 групи за трафик, част от тях интернационалните, предава Българската национална телевизия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР