Трафикът на хора през границите на страната ни е намалял

...
Трафикът на хора през границите на страната ни е намалял
Коментари Харесай

Шефът на ГДБОП Явор Серафимов: През 2025 г. българо-турската граница ще бъде най-натоварената в света

Трафикът на хора през границите на страната ни е намалял два пъти от средата на годината. Това сподели шефът на Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " основен комисар Явор Серафимов по БТВ.

Това е повода за последния позитивен отчет на Еврокомисията за приемането ни в Шенген.

„ Няма граница в света, която да не може да се преодолее. Сухопътната граница България –Турция е втората по величина по натовареност в целия свят и първата в Европа. Като наклонността е 2025 година ние да бъдем най-натоварената граница в света “, разяснява Серафимов.

В началото на годината антимафиотите регистрират 50 % растеж на мигрантите по отношение на предходната година. Главният комисар споделя, че е имало денонощия с по 1500 арестувани. Но, кривата се пречупва през септември.

„ Турция извънредно огромни старания поставя за отбиване и непробиване на мигранти към България. Имаме доста добра връзка с сътрудниците от Турция през тристранен център, през който всеки ден се обменя информация. Ние дадохме много причини на политиците да могат да отстояват позицията на България за приемането ни в Шенген “, показва Явор Серафимов.

Статистиката на ГДБОП демонстрира, че отливът сега е предстоящ, тъй като към този момент не е елементарно да се преодолее вътрешната част на страната ни.

„ Има построени контролно-пропускателни пунктове на няколко основни места. Във вътрешността на страната се правят редица оперативно-издирвателни с разнообразни начини мероприятия  - от нашата граница до западната ни граница със Сърбия или с Румъния “, разяснява Серафимов.

В момента каналите за трафик на хора са пренасочени през Гърция и Северна Македония.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР