Трафикът на хора от Украйна се е увеличил рязко от

...
Трафикът на хора от Украйна се е увеличил рязко от
Коментари Харесай

ОССЕ: От началото на войната в Украйна трафикът на хора е нараснал значително

Трафикът на хора от Украйна се е нараснал внезапно от началото на войната в страната. Както оповестява всекидневникът " Велт ", базирайки се на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ). В международен мащаб онлайн търсенето на полови услуги и изображения на принуждение над украински дами и деца са се нараснали с до 600%. Повечето от причинителите се измъкват.

От началото на войната на 24 февруари предходната година се е нараснал даже трафикът на бременни дами, съобщи пред вестника генералният секретар на ОССЕ Хелга Мария Шмид. Жертвите се примамват в интернет с подправени обещания, злоупотребява се с тях в частни квартири в приемащите страни или се хващат непосредствено на границата от трафиканти под прикритие.

ОССЕ организира осведомителна акция

Често за това е виновна проведената престъпност. " След това тези безскрупулни нарушители се срещат с хора, които се нуждаят от помощ, би трябвало да печелят пари, не приказват езика на новата страна и постоянно са травмирани от войната ", споделя Шмид. ОССЕ взе участие в акцията " Бъди в сигурност ", в границите на която преди да изоставен страната си хората биват предупреждавани за практиките на трафикантите на хора, и се дава гореща телефонна линия. Освен това ОССЕ работи със прилежащите на Украйна страни и се пробва да увеличи тяхната информираност по въпроса.

Според Шмид трафикът на хора в международен мащаб също се усилва. " По наши калкулации годишно има 25-27 милиона жертви и за жалост единствено 10 000 от тези случаи попадат в правоприлагащите органи. " Тъй като единствено по-малко от един % от жертвите са разпознати, при трафика на хора има " значително безотговорност за причинителите ", изясни немският общоприет секретар на ОССЕ.

Според нея годишните облаги от трафика на хора възлизат на 150 милиарда щатски $ - петкратно нарастване през последните 15 години. /БГНЕС

Виена / Австрия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР