Трафикът и трудовата експлоатация се увеличават в Европа, според нов

...
Трафикът и трудовата експлоатация се увеличават в Европа, според нов
Коментари Харесай

Модерното робство се увеличава, показва доклад на Съвета на Европа

Трафикът и трудовата употреба се усилват в Европа, съгласно нов отчет на Съвета на Европа, оповестява " Политико ". Работещите в селското стопанство, туризма и рибарството, са най-изложени на риск от употреба, съгласно комисията за правата на индивида.

Броят на разпознатите жертви се усилва във всяка европейска страна. В някои страни - в това число Белгия, Кипър, Грузия, Португалия, Сърбия и Англия, трудовата употреба, изпреварва половия трафик като съществена форма на трафик на хора.

" Нашият мониторинг демонстрира, че от ден на ден хора се жертват на трафик, с цел да работят в ужасни условия в Европа, както вътре, по този начин и отвън националните граници ", разяснява Сиобан Мулъли, ръководител на експертната група по битка с трафика на хора (GRETA), наблюдаваща използването на интернационалните правила за битка с трафика на хора.

" Жертвите постоянно не са склонни да се оплачат, защото се опасяват от депортиране или възмездие от страна на незаконните мрежи за трафик. Наказателно гонене и наказание на причинителите са доста редки ", изяснява Мулъли.

Повечето жертви на трудова употреба " един от най-сериозните аспекти на " актуалното иго " са мъже и са склонни да работят в браншове като селското стопанство, туризма и рибарството. Жените жертви, най-често работят в домашна среда (помощ и грижа) и стават жертва и на трудова и на полова употреба.

Според отчета, служащите мигранти са най-застрашени от употреба, като се показва и наемането на работа посредством интернет и обществените медии.

Докладът приканва националните управляващи в европейските страни да подобрят мониторинга си върху практиката и да преследват трафикантите. Той предлага да се работи с Неправителствени организации и бизнеса, както и да се събират данни и да се вкара всеобхватно законодателство за справяне с казуса. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР