Трафикантът е 22-годишен сърбин, разкри шефът на Охранителна полиция Живко

...
Трафикантът е 22-годишен сърбин, разкри шефът на Охранителна полиция Живко
Коментари Харесай

10-годишно дете е сред заловените мигранти в Бургас, полицаите се опитали да спрат колата на „Трапезица“

Трафикантът е 22-годишен сърбин, разкри шефът на Охранителна полиция Живко Енев

10-годишно дете е измежду хванатите мигранти в Бургас, а водачът на колата, в която са били натъпкани още осем пълнолетни мъже, е млад сърбин. Това сподели пред Нова телевизия началникът на Охранителна полиция основен контрольор Живко Енев, откакто водещият на „ Здравей, България “ Виктор Николаев попита дали лидерът на МПС-то не е някой, който да се показва за 12 години, а брадата му да е до коленете.

„ Автомобилът е със сръбска регистрация. Вчера към 14:30 часа е получен сигнала от жителите и незабавно е подаден до автопатрулите. Първоначално е изработен опит да се спре колата на кръстовище „ Трапезица “, а след това до УМБАЛ – Бургас. Многократно му е подаван сигнал със стоп палка “, сподели Енев, до момента в който в ефира на Нова телевизия се въртяха фрагменти с надпис Флагман.БГ.

„ След това автомобилът се насочва в посока бул. „ Никола Петков “, само че защото на светофара е величие алено, се подхваща маневра в прилежаща улица. Явно водачът е объркан и прави опит за противоположен завой, само че влиза в глуха улица в „ Зорница “, съобщи шефът на Охранителна полиция – Бургас. 

„ Зад кормилото е бил сръбски жител, който е превозвал осем пълнолетни и едно дете на 10 години. Водачът на автомобила – т.нар трафикант е арестуван. Той е 22 години “, добави Енев. 

На въпроса къде са се качили мигрантите, той отговори, че това се обяснява. Водят се беседи със арестуваните сирийци. Сръбският трафикант към момента не е разпитан. 

Вероятно са пристигнали от региона на Средец – Елхово, само че не е доказано, посочи основният контрольор.

„ В положително здравословно положение са хванатите мигранти. Единият се наложи да бъде прегледан и в болница “, сподели още той.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР