Трафик нюзРъст на броя на заболелите от грип отчитат здравните

...
Трафик нюзРъст на броя на заболелите от грип отчитат здравните
Коментари Харесай

Болните от грип нарастват, вече са над 5700

Трафик нюз

Ръст на броя на заболелите от грип регистрират здравните управляващи през последните дни. За седмицата от 6 до 12 януари са регистрирани общо 5 748 случая на остри заразни болести против 3 558 случая за миналата седмица, демонстрира справката на Министерство на здравеопазването.

Общата заболяемост от грип и остри респираторни болести за страната е 104,35 на 10 000 души против 52,82 на 10 000 души за миналата седмица. В Националната референтна лаборатория са изследвани 54 клинични проби. Доказани са 22 грипни вируси: 9 A (H1N1), 11 A (H3N2) и 2 B /Victoria.
 
В Пловдив към момента болните са малко. Последните данни на Регионалната здравна ревизия демонстрират, че за интервала 30 декември 2019 г – 08 януари 2020 г  болните са 148. На този стадий в учебните заведения и детските градини няма доста изчезнали деца.

В Министерство на здравеопазването е постъпила и информация за регистрирани епидемиологични гърмежи от Вирусен хепатит вид А в областите Стара Загора и Хасково. Там са регистрирани надлежно 21 и 7 болни, като всички те са приети в болница.

„ Предприемат се нужните противоепидемични ограничения за ограничение на инфекцията в засегнатите обитаеми места - изолираност на болните, търсене и наблюдаване на контактните лица, осъществяване на настоящо разчистване и стерилизация на повърхности, под, санитарни възли в проведени детски колективи ”, показват от здравното министерство.  

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР