Трафик НюзЕдин от най-любимите български актьори – Димитър Рачков, журналистът

...
Трафик НюзЕдин от най-любимите български актьори – Димитър Рачков, журналистът
Коментари Харесай

Баба Недка е сама и от 7 години не е излизала от дома, а при нея отиде...

Трафик Нюз

Един от най-любимите български артисти – Димитър Рачков, журналистът Илиян Велков и екип на Български червен кръст отделиха от времето си, с цел да зарадват 87-годишната Недка Донева от Пловдив. Посещението им бе част от програмата „ SOS! Час внимание “, която цели да покаже на обществото, че възрастните хора не се нуждаят от материални богатства, а от внимание.

Баба Недка е на 87 години и живее сама. Нейният наследник е умрял, а щерка й е отпътувала в чужбина и не поддържа връзка с нея. От месец май 2012 година не е излизала от стаята си на шестия етаж в Пловдив, тъй като не може да върви. Посещават я само доброволците на БЧК.

Тази седмица дружно с тях на посещаване отидоха телевизионният водещ Димитър Рачков и журналистът Илиян Велков, които отделиха час от времето си, с цел да поговорят със самотната пенсионерка. Тя им описа, че по специалност е била преподавател по математика и че е приемала работата като развлечение.



Зарежда я философията, а лицата от екрана споделиха, че ги зарежда планината.

" Разговарям и одобрявам всеки до доказване на противното ", показа 87-годишната пенсионерка от Пловдив и твърди, че тази среща ще я помни до края на живота си.

„ Представях си, че ще видя самотна и подтисната жена, само че видях една персона с повече оптимизъм, в сравнение с имам аз. Тръгвам си от тук все едно, че бях на лекция при една жена, която ми описа по какъв начин би трябвало да се живее ”, съобщи артистът Димитър Рачков.

" Нека всеки да отдели своя час внимание към някой възрастен комшия или прочут, който живее самичък. Тогава ще разберете, че те не се нуждаят от друго, а от внимание ", споделя от своя страна журналистът Илиян Велков.

„ Този час внимание е извънредно значим на възрастния човек – да види младежи, да опише своя живот ”, уточни Таня Георгиева, шеф на БЧК – Пловдив.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР