Трафик НюзБлизо 50 000 човека се очаква да посрещнат папа

...
Трафик НюзБлизо 50 000 човека се очаква да посрещнат папа
Коментари Харесай

Раковски чака 50 000 гости за посрещането на папа Франциск

Трафик Нюз

Близо 50 000 индивида се чака да посрещнат папа Франциск в Раковски през месец май тази година. В града продължава трескавата подготовка преди историческото посещаване. Най-нетърпеливи са децата. 200 малчугани от цялата страна ще получат първо причестяване персонално от главата на римокатолическата черква. 

Дългоочакваното посещаване на папа Франциск ще бъде тематично обвързвано с мира, описа за  TrafficNews.bg  отец Димитър Димитров от католическия храм " Свети Дух " в Пловдив. За това и във всички литургии свещениците се молят за мир на всички, обич сред хората и усилване на вярата. В началото на месец януари отец Димитър бе на посещаване във Ватикана, с цел да се запознае с детайлите към визитата на главата на римокатолическата черква. Ето какви са неговите усещания от визитата му, които показа пред екипа ни:



Посещението на папа Франциск в България ще бъде придружено от една литургия в София и една в Раковски, по негово предпочитание. Част от приготовленията във връзка визитата му е и подготовката на деца за приемането на първото им свето причестяване. Едно от значимите лица в този обред е сестра Летиция, която е от Филипините и към този момент 15 години работи в католическата черква в град Раковски. Нейните занимания са свързани с енорията и най-много с децата, като ги учи на молитвите и древен текстове от Новия и Стария завет. А до идването на папата сестра Летиция ще разкрие на своите възпитаници и светите тайнства. " Мисля, че това е доста вълнуващо за тях, децата са доста въодушевени и отворени " разкри насладата си от работата с тях сестрата. 

Усърдно в работата с малчуганите се включва и отец Румен Станев от енория " Св. Архангел Михаил " в град Раковски. Обикновено в неделя той се занимава с тях, като ги вкарва във всеобхватното пространство на мощната религия, любовта към Бог и смирението. Той не крие трепетното си очакване от гостуването на папа Франциск и споделя, че има доста мощни послания, които дава папата. " И в случай че успеем да ги живеем, считам, че в действителност ще бъдем по-добри християни и по-добри хора ", споделя отец Станев. Още през предходната година започнаха ремонтните действия по образа на енорийската катедрала " Свети Архангел Михаил ". Първо е осъществен вътрешният ремонт на постройката, при който са актуализирани олтарите. Реставрирана е и входната част на църквата, освежени са камбанарията и останалата част на фасадата. „ Средствата за ремонтите се обезпечават от разнообразни организации посредством извоювани планове, само че главно те идват от дарения на локалните хора и хората от енорията ", описа отец Румен Станев.

Кметът на Раковски Павел Гуджеров разкри, че по време на визитата на папа Франциск се чака 17-хилядния град неколкократно да умножи жителите си. За задачата в града тече трескава подготовка. Домакините ще се постараят всичко да бъде на равнище - градът да бъде с нови улици, да се подчертава върху чистотата и приветливия тип. Наскоро завършиха ремонтните действия на централния площад в града. " Такова височайше посещаване в нашата община в никакъв случай не се е случвало. Това въпреки всичко е наследникът на свети Петър и не бих се учудил, в случай че посетителите надвишават 50 000 души ", добави кметът Гуджеров. Предстои в околните месеци да стане ясна програмата и всички елементи към идването на папа Франциск в Раковски. 
 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР