Трафик камерите не могат да бъдат пригодени да засичат скоростта

...
Трафик камерите не могат да бъдат пригодени да засичат скоростта
Коментари Харесай

Край на заблудите! Могат ли трафик камерите да засичат скорост?

Трафик камерите не могат да бъдат пригодени да засичат скоростта на колите, съобщи по време на семинар по пътната сигурност в Правец началникът на КАТ комисар Бойко Рановски, съобщи Bulnews.bg

За да може една камера да засича междинната скорост на колите и при превишение водачите да бъдат глобявани, то тя би трябвало да бъде сертифицирана, тествана от редица институцции и на финала да бъде утвърдена за активността. Този развой обаче няма по какъв начин да се приложи на стационарните камери инсталирани от Агенция пътна инфрструктура за преброяване на трафика, изясни Рановски. Той разясни, че процедурите, през които би трябвало да премине всяка една камера за скорост, са доста, а условията са огромни.

Коментарът бе в отговор на журналистически въпрос по отношение на информация, появяваща се през последните няколко години в медиите, че джигитите на пътя ще се засичат от трафик камерите. Реално сега в битката против водачите, които си падат по високите скорости, вземат участие единствено стационарните камери и тези, инсталирани в патрулките на КАТ.
Дали обаче видеонаблюдението на даден град може да бъде употребено за битка с джигитите не е ясно. Въпросните камери също би трябвало да са минали редица процедури и да са профилирани, с цел да послужат на локалната администрация за битка против джигитите.
Пример за град с съвременно видеонаблюдение е Враца. Дали обаче камерите в града са минали всички процедури и дали са годни да послужат на контролните органи за сформиране на актове към момента не е ясно.

Припомняме, че при започване на предишния месец в града бе открита комплексната система за видеонаблюдение, която работи със самообучаващ се програмен продукт и записва всевъзможни нарушавания. Събитието бе шумно отразено, а контролните органи и основателите на системата обявиха, че в най-скоро време камерите ще могат да засичат и междинната скорост на водачите в града. Тогава щели да постановат и солени наказания. Дали актовете ще важат в правосъдната зала никой не уточни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР