Трафигура груп помага на руския дизел да стигне до Латинска

...
Трафигура груп помага на руския дизел да стигне до Латинска
Коментари Харесай

Трафигура продава руско гориво на Еквадор

" Трафигура груп " оказва помощ на съветския дизел да стигне до Латинска Америка под опасността на надвисналата възбрана за продажба на тези барели в Европа. Търговецът на първични материали е наел плавателния съд " Марлин Авентюрин " да достави 260 хиляди барела дизел на еквадорската държавна петролна компания " Петроеквадор ", настояват осведомени с въпроса лица. Каргото е следващият образец по какъв начин съветското черно злато продължава да участва на световните пазари макар апелите за протест на политиката на съветския президент Владимир Путин.

В опит да спре кеша за Кремъл, Вашингтон забрани вноса на съветски недопечен нефт и производни горива, а Европейският съюз вкарва " на порции " сходно ембарго, което влиза напълно в действие до края на годината. " Трафигура " е измежду фирмите, които са дали обещание да прекратят услугите си за Русия. През април търговецът разгласи, че ще спре да подписва контракти за доставка на черно злато от руския държавен производител  " Роснефт " и ще редуцира доста покупките на рафинирани артикули. И други едри играчи от сектора като " Гунвор груп " и " Гленкор " дадоха обещание да прекратят бизнеса си с Русия и да извършват само към този момент подписаните договори, без да договарят нови. Оттогава пазарите на горива са в безпорядък, тъй като светът се пробва да размени съветската продукция преди възбраните да влязат напълно в действие.  

" Трафигура " е отказала формален коментар за доставките на дизел, огласени от организация " Блумбърг ", с претекст, че не разисква обособени колета, и е уверила, че съблюдава напълно европейските наказания и че лимитира наличието си в Русия според условията. Бизнесът обаче остава изключително прелъстителен, като купувачите съумяват да си обезпечат съществени отстъпки за барелите съветски недопечен нефт, дизел и други течни горива. А страни като Индия и Китай към този момент се трансфораха в основни дестинации за съветските енергийни източници, които Европа отхвърля. 

" Петроеквадор ", който по предписание купува горива от американските рафинерии, твърди, че главният приоритет е да охлади задълбочаващия се конвулсия на предлагането. В публично изказване компанията показва, че " Еквадор има недостиг на доставките на петролни артикули и най-важната задача е да се компенсира дефицита ". И добавя, че Еквадор не не разрешава и не лимитира покупката на въглеводороди от руски генезис.

Всичко това обаче не значи, че продажбата на съветско черно злато на страната не носи риск. " Петроеквадор " предизвестява търговците, че не е в положение да обезпечава акредитиви за руските горива и че те " би трябвало да поемат този риск ". С други думи, Еквадорската централна банка не издава гаранции за заплащане ако " Петроеквадор " откаже да финансира договорката.

" Марлин Авентюрин " е натоварил барелите в съветското пристанище Таман и е дошъл в Еквадор преди седмица. Корабът е доставил дизел, който може да се употребява за производството на електрическа енергия, за корабно гориво или като разредител за производството на течни моторни горива - едни от водещите експортни артикули на страната.  
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР