trafficnews.bgНай-добрата ни спринтьорка Ивет Лалова донесе първа победа на България

...
trafficnews.bgНай-добрата ни спринтьорка Ивет Лалова донесе първа победа на България
Коментари Харесай

Триумф за Лалова! Най-бързата бяла жена ни донесе първа победа в Хърватия

trafficnews.bg

Най-добрата ни спринтьорка Ивет Лалова донесе първа победа на България на Европейското отборно състезание по лека атлетика от II лига, което се организира в хърватския град Вараждин.

35-годишната софиянка завоюва бягането на 100 метра с 11.51 секунди (-1.9 м/сек). Така тя донесе цялостен актив от 12 точки в битката за оставане в групата. Тази година по правилник за I лига се класира единствено първият тим, а последните пет отпадат в III лига за идващото издание.





" Голям срещуположен вятър. За мен това е огромен проблем. Още повече, че другите две девойки са малко по-добре поставени откъм мускули. Повече наподобяват на спринтьорки. Каквото и да си приказваме, аз съм към този момент една 200-метрова спринтьорка. Много се веселя, тъй като даже в този вятър аз се забавлявах доста. Направих си откриването на втория сезон тази година. Победих, което беше главната цел.

Знаем, че на такива надпревари е мъчно да се получи огромен резултат, тъй че не съм го търсила. За мен беше значимо да донеса точки на България ", сподели Лалова пред bTV.

" Отборните надпревари са доста разнообразни. Приятно е, тъй като усещах духа на тима. Има доста млади спортисти, само че и такива като мен и Георги Иванов, с който се познаваме от 2001 година Обикаляме целия свят дружно по надпревари и в действителност е прелестно да можем да дадем нещо на младите ", приключи Ивет.

Другата ни огромна звезда в атлетиката - Габриела Петрова, също оправда упованията. Тя донесе втората победа на България в тройния скок и приключи на първото място с 14.14 метра (+1.3 м/сек). Петрова реализира този резултат в четвъртия си опит.

Тя обаче се размина с норматива за Олимпийските игри в Токио, който е 14.32 м.

Третата ни победа за деня във Вараждин донесе Тихомир Иванов в бранша за скок на височина. Световният студентски първенец за 2019 година си обезпечи първото място с 2.24 метра. Той се оправи с всички височини от 2.10 м до 2.24 м от първи опит. След като към този момент си беше обезпечил успеха, Иванов качи летвата на 2.33 м, колкото е олимпийският норматив за Токио 2020 година, само че не съумя и в трите си благоприятни условия на тази височина.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: