trafficnews.bgДве момичета от ромски произход са осъществили находчива кражба от

...
trafficnews.bgДве момичета от ромски произход са осъществили находчива кражба от
Коментари Харесай

Кражба от мола в Пловдив! Деца с количка и бебе напълниха памперса с парфюми


trafficnews.bg

Две девойки от ромски генезис са осъществили съобразителна кражба от пловдивски мол. Децата подходили остроумно, като взели бебешка количка с дете в нея и отшили в огромния търговски център. След това напълнили всички пространства под невръстното дете с парфюми и други артикули.

``
реклама

Камери обаче са засекли кражбата и с помощта на това двете малолетни деца са разобличени. Кражбите на персонално и публично имущество от деца са 81 или повече от 60% от всички закононарушения и противообществени прояви на деца през миналата 2017 на територията на Пловдив. 

Обичайно става дума за лишаване на телефони, полезности – пари, бижута, както и на облекла. Много са зачестили кражбите от моловете, макар засилената защита и видеонаблюдение. 

109 закононарушения са осъществените закононарушения от 114 малолетни причинители. 33 пък са тези осъществени от 22 малолетни лица, което сочи за отрицателната наклонност децата под 14 години, които нарушават закона, да го вършат редовно, т.е. да имат по няколко осъществени противообществени прояви.

" Напълно естествено е кражбите да бъдат най-вече, защото са присъщи за тази възрастова група. Децата безогледно и инстинктивно протягат ръка на непозната движимост за да се облагодетелстват или финансово, или посредством притежанието на самата движимост. Кражбите не са най-страшното нещо. По-страшни са деянията с различен темперамент – тежки телесни повреди и хулиганства ", обясни Петко Василев, заместник-председател на Общинската комисия за битка против противообществените прояви на малолетни и малолетни.

На днешната конференция, отдадена на престъпността и противообществените прояви на деца, той означи растеж на тежките телесни повреди, пречинени от малолетни на територията на Пловдив.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР