Traffic newsСъдът освободи от наказателна отговорност младежа , наложи му

...
Traffic newsСъдът освободи от наказателна отговорност младежа , наложи му
Коментари Харесай

Хулиган разби главата на слепец в Пловдив с юмрук, оправдава се, че се е объркал

Traffic news

Съдът освободи от наказателна отговорност младежа, наложи му 1000 лв. санкция

Мъж нанесе побой над слепец в регион „ Източен ” в Пловдив. Потърпевшият бил с разцепена вежда и рана на главата в резултат на ударите, нанесени му „ простъпка ”.

Инцидентът станал преди месеци пред магазин за цигари и алкохол, намиращ се на кръстовището на улица “Герлово “ и улица „ Вратцата “. Мъжът, който бил незрящ, постоянно посещавал комерсиалния обект, с цел да пие кафе. Така и в онази вечер. Той седнал пред магазина, като към него се включил и негов съсед. Последният решил да се почерпи с алкохол.

Сладката раздумка вървяла добре, до момента в който към двамата мъже се доближила групичка от младежи. Единият от тях се доближил до слепеца и му изискал цигара. Мъжът му подал, даже му дал и запалка. Макар и към този момент да е получил това, за което е пристигнал, младежът останал до господата, вперил погледи в тях. Тогава с жест с ръката, събеседникът на незрящия мъж го отпратил.

Момчетата се отдалечили, само че след 10-15 минути се върнали. Без даже да кажат и дума, единият юноша замахнал с все мощ и с пестник блъснал слепия мъж. Той паднал на земята, от главата му шурнала кръв, а нападателят му взел белия бастун и избягал. С него побягнали и приятелите му.

Служителката в магазина и другият мъж оказали помощ на потърпевшия. Жената незабавно повикала полиция и кола за спешна помощ. Слепецът бил откаран в болница. Там лекарите му оказали помощ, а след ден удостоверили нанесените му телсени увреждания. Съставен бил съдебномедицински протокол, в който било отразено, че потърпевшият е с нанесени контузии по клепача и главата.

Междувременно полицията снела пояснения на очевидците, както и прегледали записите от камерите в магазин. Чрез фрагментите, чиновниците на Министерство на вътрешните работи открили побойника, издирили го и го задържали. Спрямо него било повдигнато обвиняване за нанасяне на лека телесна щета по хулигански аргументи.

Не след дълго младият хулиган се изправил пред съда. В своя отбрана той изразил страдание, само че също декларирал, че не желал да удари слепеца, а неговия събеседник. Хулиганът бил сърдит на последния, защото го гонил с ръка.

Според Наказателно-процесуален кодекс за сходно действие, законодателят планува наказване „ отнемане от независимост до три години ”. Младежът не е осъждан, няма престъпни прояви и не е нанесъл материални вреди при побоя. Поради тези аргументи, Районен съд го освободи от наказателна отговорност и го наказа с парична глоба. Размерът бе избран в пределния най-малко, а точно 1000 лв., защото побойникът е незает и няма никакви странични приходи.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР