Традицията повелява това да е едно от зрелищата на годината

...
Традицията повелява това да е едно от зрелищата на годината
Коментари Харесай

Френските служби искат отмяна на откриването на Олимпиадата заради страх от тероризъм

Традицията повелява това да е едно от зрелищата на годината освен в спорта
Висок риск от тероризъм може да анулира церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж, които са през лятото на тази година.

Именно това е желанието и на Главната дирекция за вътрешна сигурност на Франция (GUVB). Причината е ясно подчертана - действителна терористична опасност.

Твърди се, че министърът на вътрешните работи Жерар Дарманин скоро ще бъде осведомен за всевъзможни вероятни сюжети за възможен подобен акт в деня на откриването на Олимпийските игри.

Най-голямото събитие в спорта стартира на 26 юли, като се планира откриването да е по улиците на френската столица, а не на стадион или в зала, както нормално се случва с церемониите по откриването.

На 22 март бе осъществен терористичен акт в Crocus City Hall в Москва, а по последни данни починалите са 140 души.

Олимпиадата е от 26 юли до 11 август, като задачите игри са замислени като " най-градските " в историята. Много от надпреварите са в улична, " градски " среда.

Според експертите, това усилва рисковете от възможни актове не тероризъм.

Ако бъде анулирана церемонията по откриването, това ще е казус в историята на олимпизма.

Всеки път от старта на традицията през 1896 година, игрите се откриват публично с тържествена демонстрация, която е символна и маркова за съответното съревнование и страната-домакин.

В годините на телевизионни предавания на Олимпиадите, това е и едно от най-гледаните събития, като аудиторията е от стотици милиони по цялата планета.

Отмяната на откриването също по този начин ще докара до съществени стопански загуби.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР