Традицията от последните два сезона бе спазена и Волфсбург победи

...
Традицията от последните два сезона бе спазена и Волфсбург победи
Коментари Харесай

Волфсбург развали купона на Айнтрахт

Традицията от последните два сезона бе спазена и Волфсбург победи Айнтрахт (Франкфурт) с 2:1 при гостуването си на “Комерцбанк Арена” в Бундеслигата. “Вълците” скапаха купона на летящия високо отбор на “орлите” и му нанесоха първо проваляне от над два месеца насам, спирайки серията на противника от седем поредни мача без проваляне (шест триумфа и едно равенство).

Гостите оставиха футболистите на Адолф Хютер да изповядват към този момент открития жанр с непрекъсната преса и се възползваха по съвършен метод от две техни неточности - една през първото и една през второто полувреме, с цел да си тръгнат като спечелили от Франкфурт в трети следващ мач за състезание.

Айнтрахт предстоящо натисна през цялото време и в 9-ата минута Анте Ребич бе фаулиран към границата на наказателното поле, а съдията първо отсъди дузпа, само че след консултация с ВАР промени решението си. В 14-ата минута Джонатан Де Гузман нацели лявата греда на Коен Кастеелс след прекрасен пас на Филип Костич, а четвърт час по-късно Вутер Вегхорст раздруса напречната такава на Кевин Трап с шут от отдалеченост.

В 31-ата минута Волфсбург нанесе и първия си удар за вечерта - гостите се възползваха от пространството сред отбраната и халфовата линия на противника си, в резултат на което Даниел Гинчек подаде към навлизащия отляво Амир Мехмеди, който стреля по земя и откри реузлтата - 1:0.

Второто полувреме отново започва с домашен напън, само че като че ли концепциите в играта на Айнтрахт липсваха. Джоната Брукс можеше да удвои резултата в 55-ата минута, само че оставен непокрит във вратарското поле стреля в навън с глава. В 65-ата минута франкфуртския отбор имаше искания за дузпа за игра с ръка при шпагат, само че такава не бе дадена, а две минути по-късно гол на Себастиен Алер бе анулиран поради засада на подалия към него Дани да Коща.

Волфсбург нанесе втория си удар стремително и още в идната 68-а минута Даниел Гинчек към този момент бе в ролята на голмайстор, откакто Елвис Реджбечай центрира от левия фланг, а Гинчек прати топката в мрежата около Трап от непосредствена непосредственост - 2:0.

В 87-ата минута Лука Йович въпреки всичко понижи за 2:1, отбелязвайки от метър след статично състояние, а петминутното продължение даде искрица вяра на сръбското острие и съотборниците му. В добавеното време Костич и Ребич имаха нелоши шансове, само че до втори домашен гол не се стигна.

За Франкфурт това бе едвам второ проваляне вкъщи, а днешната загуба лиши тима от опцията да се върне челната тройка на класирането, оставайки на пето място с 23 точки. Петата победа за сезона на “вълците” пък ги изкачи до осмото място, като те към този момент имат в актива си 18 точки.

СТАТИСТИКА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

КЛАСИРАНЕ

ГОЛМАЙСТОРИ Бундеслига 13 кръг, неделя 2 декември  Айнтрахт Франкфурт 1:2краен резулат  Волфсбург
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР