Традицията на носене на гривни има дълбоки корени в различни

...
Традицията на носене на гривни има дълбоки корени в различни
Коментари Харесай

Гривната - на лявата или дясната ръка?

Традицията на носене на гривни има дълбоки корени в разнообразни култури и общества, а изборът на ръката, която да бъде украсена с гривна, постоянно има алегорично значение. Въпреки че няма универсално предписание, което да дефинира разположението на гривните, другите култури и персонални желания са оформили традицията с течение на времето.

В западната просвета няма строго предписание за това на коя ръка да се носи гривна. Много хора просто избират ръката, на която се усещат по-удобно или която е подобаваща за преобладаващата им ръка. За десничарите носенето на гривна на дясната ръка може да е по-практично, защото е по-малко евентуално да пречи на ежедневните задания.

Обратно, левичарите могат да изберат лявата ръка по сходни аргументи. В този подтекст изборът е по-скоро обвързван с персоналния комфорт и улеснение, в сравнение с с някакво културно или алегорично значение. За разлика от тях другите култури по света приписват характерни смисли на носенето на гривна на избрана ръка. В някои обичаи дясната ръка се свързва със силата, властта и способността да се управлява животът.

Следователно хората могат да изберат да носят гривна на дясната си китка, с цел да символизират мощ и самонадеяност. От друга страна, лявата ръка от време на време се свързва с приемането на сила и интуицията. Хората, които имат вяра в енергийния поток и салдото, могат да изберат да носят гривна на лявата си китка, с цел да засилят интуитивните си качества и да се свържат с вътрешната си същина.

В някои духовни и метафизични практики лявата страна на тялото постоянно се счита за приемаща страна, до момента в който дясната се свързва с даването и изразяването. Това поверие кара някои хора да носят гривни на лявата ръка, с цел да притеглят позитивна сила, или на дясната ръка, с цел да проектират желанията си на открито. Освен културните и духовните вярвания, стилните трендове и персоналният жанр също играят значима роля при определянето на това на коя ръка се носи гривната.

Някои хора могат да изберат да следват актуалните фешън трендове, които могат да дефинират желаната китка за носене на гривни през избран сезон. Други могат да имат персонални желания, учредени на цялостната хармония, която желаят да реализират, като да вземем за пример балансиране на аксесоарите на двете ръце или основаване на фокусна точка на едната.

В последна сметка решението за това на коя ръка да се носи гривна е субективно и се въздейства от композиция от културни обичаи, персонални убеждения и самостоятелен жанр. Независимо дали става въпрос за улеснение, символика или мода, изборът отразява разнообразието от гледни точки и богатия гоблен на човешкото изложение, споделя actualno.com.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР