Традицията да добавяме мляко, сметана и захар в кафето си

...
Традицията да добавяме мляко, сметана и захар в кафето си
Коментари Харесай

Кафе с бучка масло? Може, ето защо

Традицията да прибавяме мляко, сметана и захар в кафето си проправя път и се постанова напълно неотдавна. Добавянето на масло в кафето обаче е нова и към момента недотам известна процедура. У нас за тази напитка използваме израза " бронирано кафе ".

Неочакваната композиция кафе с масло в действителност е необикновено скимване, тъй като понижава възприятието на апетит и по този метод е чудесно средство за битка с непотребното тегло. Това е добра причина да пиете кафето с масло, както повелява кето диетата. 

С тази добавка утринната чаша приятност добива и по-кремообразен тип, описват от Gotvach.bg. 

Дейв Аспрей първи стартира да разпространява този нов ексцентричен метод за изразходване на кафе. Разказва, че се убедил в силата на маслото, смесено в тонизиращата напитка, когато е изкачвал върха на планината Кайлас в Тибет. Местните хора там консумирали напитката от VІІ век. Оригиналната рецепта включва тип черен чай, масло от крепък, сол и мляко, които се поставят в уреда, с който се бие маслото.

Той се чувствал отпаднал и беззащитен, само че когато изпил животворната напитка, се почувствал безусловно презареден. Освен невероятния усет той счита, че кафето с масло има и още едно преимущество – точно посредством него е свалил забележителна част от тежестта си.

Наред с вкусовите качества новата композиция ни доставя с силата, от която имаме потребност. За разлика от елементарната консумация на кафе обаче маслото като добавка не разрешава да ни се доспи внезапно, откакто кофеинът в системата ни се е изчерпал.

Според консумиращите кафе с масло високото наличие на мазнини понижава скоростта, с която тялото ни усвоява кофеина. По този метод притокът на сила се усилва и се понижава внезапният ѝ спад.

Почитателите на този нов тренд залагат на най-висококачествените сортове кафе и на допустимо най-качественото масло, най-добре органично. Според тях това е съвършената глътка кафе.

Ако решите да опитате тази нова мода, имайте поради, че бучка масло се прибавя единствено към прясно кафе. Ако я прибавим към разтворимо кафе, резултатът на кремообразно наслаждение няма да бъде същият.

За разлика от феновете на кафето с масло, здравните специалисти са на напълно друго мнение по отношение на тази иновация. Така да вземем за пример диетологът Мадлин Фернсторм споделя, че сходна чаша кафе би се отразила пагубно на талията на хората и по-скоро ще ги накара да пълнеят.  Напомняме, че при диета, в която мазнините идват главно от скотски артикули, високото равнище на наситени мазнини може да се отрази неподходящо на сърцето и би трябвало да се заобикаля.

Източник: Една.бг
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР