Традицията читалище Димитър Минчев-1896“ да събира живеещите в Паскалево в

...
Традицията читалище Димитър Минчев-1896“ да събира живеещите в Паскалево в
Коментари Харесай

Читалищата в Паскалево и в с.Стефан Караджа с празнични концерти в навечерието на Коледа

Традицията читалище „ Димитър Минчев-1896 “ да събира живеещите в Паскалево в навечерието на коледните и новогодишните празници ще бъде спазена и тази година. Празничното събитие ще стартира в 18.00 ч. на 17 декември. На сцената ще излязат самодейците от Младежкия танцов състав, Женската певческа група за достоверен фолклор и гайдарят Ивелин Тодоров – реализатор с оценки от районни и национални от фолклорни събори. Концертът ще стартира с наричания от коледарите в Паскалево.

За положителното въодушевление на присъстващите в читалищната зала ще се погрижи и Танцова групировка „ Балкански ритми “ от град Варна. В тържеството, което се провежда годишно от Кметството и читалището в Паскалево, ще се включи и Дядо Коледа, който ще раздаде коледни дарове на най-малките, заяви кметът Живко Желев. Във фоайето на културната институции ще бъде спретнат и коледен базар със собственоръчно направени коледни сувенири и украси от читалищния секретар Николина Стефанова.

Коледното празненство в Паскалево в съботния ден ще бъде предшествано от концерта в село Стефан Караджа.

Празничното събитие в Народно читалище „ Асен Златаров - 1940 “ ще стартира в 12.00 ч. В него ще се включат танцовият състав „ Коледна магия “ и Женската певческа група за достоверен фолклор “Пъстра китка “ към читалището в с.Стефан Караджа. Поздрав ще насочат и изпълнителите от група „ Пъстроцвет “. Във фоайето на читалището ще бъде спретнат коледен базар.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР