Традиция за засаждане на дръвчета два пъти в годината започва

...
Традиция за засаждане на дръвчета два пъти в годината започва
Коментари Харесай

В Плевен ще бъдат засаждани фиданки два пъти годишно

Традиция за засаждане на дръвчета два пъти в годината стартира Община Плевен , заяви кметът Георг Спартански.

В проектите на общинското управление е да бъдат купувани фиданки с височина от по към 3-3,5 метра , с цел да има съвсем стопроцентова гаранция, че ще се заловен незабавно при вярно засаждане и полагане на грижи, както и че ще дадат резултата, който се цели.

Кметът даде образец със засадените през предходната есен към 40 дръвчета на актуализирания площад " Свободата " . " След няколко години там ще е един зелен оазис ", означи той.

Младите дръвчета ще бъдат садени на мястото на отстранени починали и рискови дървета, които са без късмет да бъдат възобновени, само че могат да нанесат материални вреди или да наранят хора.

Общинското дружество " Земеделие и гори " по традиция засажда дръвчета отвън градска територия. Кампанийно е правено засаждане на живи коледни елхички в дворовете на образователни и детски заведения, само че през последните 30 години - планувано и целеустремено - не е имало. Сега напъните на общинската администрация са ориентирани към облагородяване на градската среда.

Планира се засаждането на нови дървесни типове и в парк " Кайлъка " , където се е наложило отстраняването на рискови смърчове.

В края на ноември в града бяха засадени 71 фиданки и по този начин бе сложено началото на самодейността Плевен да става все по-зелен. Акцията на общинската администрация тогава бе подкрепена от няколко компании.

" Успешни образци в публично-частното партньорство в името на публичния интерес са постоянно срещани ", разяснява по този мотив Георг Спартански. Той акцентира, че общината би приела всяка друга форма на взаимна работа в интерес на локалната общественост, тъй като " когато има обединени старания в една обща посока, резултатите ще бъдат по-добри ".

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР