Традиционното събитие се осъществява с подкрепата наОбщина Видин и е

...
Традиционното събитие се осъществява с подкрепата наОбщина Видин и е
Коментари Харесай

Седмото издание на ретро парада във Видин показва автомобили от цяла България и от чужбина

Традиционното събитие се реализира с поддръжката наОбщина Видин и е част от културния й календар. Инициатор и уредник на ретро парада е Иван Цолов.
И тази година програмата стартира с парадно шествие наретро колите, което потегли от паркинга при постройката на Общината.

Начело на колоната бе автомобилът DeSotoот1928 година, в който се качи кметът на Видин доктор Цветан Ценков.
Ретро возилото е благосъстоятелност на шефа на цирк„ Колозеум ” Мони Колев. В миналогодишното издание на ретропарада то бе измежду най-големите атракции,тъй като в миналото ебил притежаван от българския герой Дан Колов.


Заместник-кметът Борислава Борисова също се включи впарадната обиколка, като избра автомобила на ИванЦолов.
Повече от 100 коли и мотоциклети се подредиха околоРозариума в Крайдунавския парк, наоколо до крепостта„ Баба Вида ”. Пристигнаха искащи да се включат в
известното събитие от цялата страна – Пловдив, СтараЗагора, Русе и други, от Румъния, Сърбия, Хърватия.



Сред най-впечатляващите возила бе ръчно направенавтомобил с елементи от разнообразни модели коли, датиращи от1917 година до 2023 година Той е благосъстоятелност на Радостин Стоянов от
Стара Загора, който назовава творбата си „ Ръждиватапринцеса ”, защото в автомобила доминира естествениятръждив цвят.



Д-р Ценков, дружно със заместник-кмета БориславаБорисова, разгледаха колите и разговаряха с технитесобственици и с феновете на старите коли.
На място се състоя и формалното разкриване, на коетокметът на Видин поздрави уредниците, участниците ивсички присъстващи. Той изрази удовлетворението си, чеинтересът към видинския ретро церемониал пораства и пожела веселонастроение.



След това връчи на Иван Цолов почетен плакетна Община Видин в символ на неговите старания да превърнеретро парада в една от знаковите прояви от културниякалендар на Общината. Иван Цолов също изразиблагодарността си за финансовата и организационнаподкрепа от страна на Община Видин и награди с плакети доктор
Цветан Ценков и Борислава Борисова.

На откриването участва и националният представителЛюбен Иванов.
Организаторите на Седмия интернационален ретро парадVintage Vehicles Vidin бяха планували доста награди изабавления и за участници, и за гости.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР