Традиционното предимство на китайските компании - достъпът до евтино производство

...
Традиционното предимство на китайските компании - достъпът до евтино производство
Коментари Харесай

Традиционното предимство на Китай се превръща в недостатък

Традиционното преимущество на китайските компании - достъпът до на ниска цена произвеждане в страната, се трансформира в минус на фона на изострящи се проблеми с доставката на артикули до потребителите в чужбина, написа CNBC. В същото време търсенето на китайски артикули остава доста. Според някои оценки износът за Европейския съюз през първата половина на годината е повишен с съвсем 36 % на годишна база, а за Съединени американски щати - с 42,6 %.

Бизнесът обаче е изправен пред провокации пред предлагането. Много от товарите просто не могат да бъдат превозени по море, споделя Фанг Сюею, вицепрезидент по интернационалния маркетинг за Азиатско-Тихоокеанския район в китайската компания Hisense. Разходите за доставка на контейнери са се нараснали четирикратно, а доставката до Европа в този момент лишава седмица повече от преди, изясни тя.

Трудностите породиха на фона на поредност от произшествия - насилственото закъснение в трафика поради засядането на контейнеровоза Евър Гивън в Суецкия канал през март, а по -късно и усложнения в самия Китай, свързани с от време на време появяващи се огнища на ковид. „ Това, което се случва в Европа, в целия свят, несъмнено, не може да се назова безпорядък, само че можем да приказваме за огромни разстройства в логистичната система “, споделя Александър Клоуз, изпълнителен президент по  задгранични интервенции на китайския стартъп за производството на електрически транспортни средства Aiways. Компанията трябваше да промени проектите си заради обстоятелството, че морските доставки не бяха вероятни и трябваше да бъдат отсрочени с месеци, сподели той.

Лошото време също способства за утежняване на обстановката с доставките в Китай през юли. Наводненията в китайската провинция Хенан доведоха до проблеми с железопътните връзки, макар че районът няма изход на море. Доставката на пшеница, която се създава интензивно в района, беше атакувана. Наводненията в Китай, дружно с естествените бедствия в Европа, заплашиха цялата международна търговия, споделят специалисти.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР