Традиционното и крос За по-чист въздух ще се проведат в

...
Традиционното и крос За по-чист въздух ще се проведат в
Коментари Харесай

Движението в центъра на София ще бъде променено заради велошествие

Традиционното и крос " За по-чист въздух " ще се проведат в София в неделя и ще доведат до промени в придвижването в центъра. Инициативата се организира всяка пролет. Участниците ще се събират на площад " Народно заседание " в 9.30 ч., а в 11.00 ч. потеглят по маршрут по бул. " Цар Освободител " до Орлов мост, оттова по бул. " Евлоги и Христо Георгиеви ", бул. " Пенчо Славейков ", бул. " Витоша " и до входа на Южния парк. Пет минути след колоездачите, по същото трасе ще тръгнат и бегачите.

" Събитието няма спортен темперамент, а цели седмица след Великден да покажем дружно по какъв начин нашата столица може да бъде още по-цветна, спортна и чиста ", оповестяват уредниците от самодейността " София - Европейска столица на спорта ".

В тазгодишното издание ще се включат олимпийските шампионки от Токио 2020 Стойка Кръстев и Ивет Горанова, бронзовата медалистка от Рио 2016 с ансамбъла по художествена гимнастика Ренета Камберова, а измежду участниците ще са още състезателката по фигурно пързаляне Александра Фейгин, както и още няколко млади спортисти Катрин Маноилова, Андреа Коцинова, Йоан Величков и доста други.

В Южния парк ще се организира и състезателен празник, като ще има безвъзмездни фитнес уроци и демонстрации по колоездене. Там ще е и трасето за най-малките колоездачи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР