Традиционно в края на годината ще се проведе конкурсът Сграда

...
Традиционно в края на годината ще се проведе конкурсът Сграда
Коментари Харесай

Централна гара с номинация за сграда на годината

Традиционно в края на годината ще се организира състезанието Сграда на годината, в който ще вземат присъединяване стотици приключени през 2018 година здания. Отново по традиция и Пловдив има своите представители, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Първата номинирана постройка е тази на Гарата в категорията " Сгради просвета и монументи на културата ".

Сградата на Централна гара Пловдив е проектирана от италианския проектант проф. Мариано Пернигони, издигната е за три години от 1905 до 1908 год. Приемната постройка на гарата е проектирана по правилото на симетрията, с три ризалита и с барокова, богато орнаментирана фасада.

Сред номинираните здания в Пловдив са и няколко жилищни здания, както и един хотел. В категорията " Жилищни комплекси от многофамилни здания " са номинирани комплексите " Корона " и " Пловдив Сити Парк ". В раздел " Хотели и ваканционни комплекси " откриваме новият хотел " Резидънс Сити Гардън ".

Наградите ще бъдат връчени на публична гала и галавечеря на 13 декември 2018 година. Проектите са разграничени в 16 категории.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР