Традиционно София е мястото, на което може да се чуе

...
Традиционно София е мястото, на което може да се чуе
Коментари Харесай

Чужденците търсят различното в София, нейния дух и настроение

Традиционно София е мястото, на което може да се чуе непозната тирада и да се виждат огромен брой туристи. През този уикенд столицата ни посрещна доста италианци, за което съдим от това, че по централните улици на София преобладаващата непозната тирада беше точно италианска. Екип на БГНЕС се срещна с част от туристите, решили да посетят столицата ни и да разбере за какво са избрали точно тази дестинация.

В непосредственост до хотел Рила се срещнахме с Пауло, който е от Милано. Той е пристигнал в България със семейство и другари. Пред БГНЕС той уточни, че посещава страна ни за първи път. „ София е хубава, тук сме за два дни, с цел да придобием визия за това по какъв начин наподобява българската столица ”, сподели Пауло. Според него в България е по-евтино по отношение на Италия. „ Ние обаче не идваме, тъй като е по-евтино, а тъй като желаеме да посетим друга страна. Обсъждаме да посетим София още веднъж през месец май или юни “, сподели още италианския екскурзиант.

 Пол от Италия

Пол е студент, който е от Италия и посещава България за първи път. „ Решихме да посетим България, тъй като сега сме във почивка и желаеме да разгледаме друга европейска столица. В България ни харесва ”, сподели той пред БГНЕС. Според него в България е по-евтино в сравнение с в Италия. „ Изхарчихме към 200 лв. за тридневния ни престои “, сподели Пол и добави, че през днешния ден се прибира назад към Италия. Студентът уточни, че най-вече му е харесал храм-паметникът „ Св. Александър Невски “.

 Фредерик от Франция

Фредерик е от Франция и идва постоянно в София по работа. „ В София най-вече ми харесва духът и настроението. Имам доста другари тук “, счита той. Французинът счита, че „ няма база за съпоставяне “, когато се приказва за цените в двете страни. Според него методът на живот на хората в България и във Франция не се разграничава изключително. „ Мисля, че имаме относително подобен метод на живот “, уточни Фредерик.

 Василие от Румъния

Екипът ни се срещна и с румънец, който работи в София. Василе разяснява пред БГНЕС, че заплатите и наемите на жилища у нас и в Румъния са сходни. Според него плодовете и зеленчуците у нас са по-евтини в сравнение с в Румъния. „ Отивам в Румъния и би трябвало да платя двойно по-висока цена “, сподели той. С него коментирахме и какво му харесва в България и в частност в София. “Много ми харесват планините към София, както и водопадите ”, сподели още Василе. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР