Традиционно шаранът си остава най-купуваната риба за . Пъстървата е

...
Традиционно шаранът си остава най-купуваната риба за . Пъстървата е
Коментари Харесай

Пъстървата догонва шарана по предпочитания за Никулден, сьомгата поевтиня

Традиционно шаранът си остава най-купуваната риба за. Пъстървата е втора по търсене. В навечерието на празника се резервират и цените на рибите.
„ От клиенти разбирам, че доста от тях още не могат да възнамеряват дали ще имат събиране и тържество. Постоянните ми клиенти към този момент си избраха и купиха рибата ”, съобщи пред БГНЕС Огнян Георгиев, който е притежател на магазин за риба.
 Най-хубавите пожелания за Никулден Най-хубавите пожелания за Никулден
Наближава Никулден, когато почитаме Свети Николай Мирликийски Чудотворец. На 6 декември (тази година се пада в неделя) имен ден празну...
Георгиев сподели, че цените на рибите като цяло са същите като предходната година, като се изключи сьомгата, която се продава на по-ниска цена.
„ Котлет от сьомга в този момент излиза към 23-24 лева, предходната година струваше 28-29 лева В момента има цели дребни сьомги, които са на цена близка до тази на българските сладководни риби “, пресметна притежателят, който отдава понижението в цената на сьомгата на обстоятелството, че в европейски мащаб потреблението ѝ понижава и надлежно това води до спад в цената на рибата.
От думите му стана ясно, че отвън Никулден българинът избира да употребява пъстърва, скумрия, сьомга, сьомгова пъстърва.
По отношение на COVID-кризата, Георгиев, който създава риба, а също по този начин се занимава и с програмиране, разяснява, че епидемията не е оказала отрицателен резултат върху покупката на хранителни артикули.
 Никулден 2020 Никулден 2020
Тази година Никулден, 6 декември се пада в неделя.  Традиционно на празника се подготвя риба, най-често шаран. След празничната...
„ Хората продължиха да купуват и даже в моментите, когато имаше ограничавания по огромните супермаркети, те се пренасочиха и към дребните магазини “, изясни той и посочи, че при него няма спад във връзка с продажбите на суровата риба. Не такава обаче е обстановката с приготвената, при която бележи забележителен спад.
„ Спадът е заради това, че хората са си у дома и офисите са затворени, което понижава потреблението на обяд. Намалението е от 30% до 40% “, пресметна загубите Огнян Георгиев.
Въпреки това той не е употребявал помощ от страната за справяне с последствията от пандемията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР