Традиционно шаранът си остава най-купуваната риба. Пъстървата е втора по

...
Традиционно шаранът си остава най-купуваната риба. Пъстървата е втора по
Коментари Харесай

Шаранът остава предпочитана риба за Никулден

Традиционно шаранът си остава най-купуваната риба. Пъстървата е втора по търсене. В навечерието на Никулде н и макар ограничаващите ограничения в изискванията на пандемия, максимата се резервира, както и цените на рибите, заяви БГНЕС. Огнян Георгиев, който е притежател на магазин за риба сподели, че цените на рибите като цяло са същите като предходната година, като се изключи сьомгата, която се продава на по-ниска цена.

От думите му стана ясно, че отвън Никулден българинът избира да употребява пъстърва , скумрия, сьомга, сьомгова пъстърва. По отношение на COVID-кризата, Георгиев, който създава риба, а също по този начин се занимава и с програмиране, разяснява, че епидемията не е оказала отрицателен резултат върху покупката на хранителни артикули.
 Откриват рибен пазар в София на 5 и 6-ти декември
Откриват рибен пазар в София на 5 и 6-ти декември

Посетителите ще могат да закупят риба непосредствено от производителите

Хората продължиха да купуват и даже в моментите, когато имаше ограничавания по огромните супермаркети , те се пренасочиха и към дребните магазини ", изясни той и посочи, че при него няма спад във връзка с продажбите на суровата риба. Не такава обаче е обстановката с приготвената, при която бележи забележителен спад.

Спадът е заради това, че хората са си у дома и офисите са затворени, което понижава потреблението на обяд. Намалението е от 30% до 40%, пресметна загубите Огнян Георгиев.

Въпреки това той не е употребявал помощ от страната за справяне с последствията от пандемията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР