Традиционно Русия има голямо влияние в България, но ние бяхме

...
Традиционно Русия има голямо влияние в България, но ние бяхме
Коментари Харесай

Кирил Петков пред New York TImes: Кремъл иска да ме свали от власт

Традиционно Русия има огромно въздействие в България, само че ние бяхме огромна изненада за тях и те не схващат какво става. Това афишира българският министър председател Кирил Петков пред Ню Йорк Таймс. Изданието преглежда по какъв начин България - страна, определяна като доста близка до Русия, демонстрира изненадващо решителни позиции през последните седмици точно против Москва.

" Щом страната с най-нисък Брутният вътрешен продукт в Европейски Съюз и която е доста подвластна от Русия, може да си разреши да се опълчи на Путин, то всеки би трябвало да го направи. Ние сме подложени на редица хакерски атаки, като това е опит да се дискреидитира нашето ръководство ", декларира Петков пред американските публицисти.

Българският министър председател изяснява, че съветското държавно управление се пробва да даде образец на Запада таман посредством България.

Петков показва подозрение, че се прави опит от Кремъл цените на силата у нас да скочат по този начин, че това да докара до промяна на кабинета.

" За нас " Газпром " е в предишното. Мисля, че това беше проигран съветски опит, тъй като по този начин подтикнаха балкански страни, които обикновено има доста несъгласия, да стартират взаимни дейности за противопоставяне на сходни решения. Това ми дава вяра, че това решение ще има противоположен резултат. Ние сме на път да си подсигуряваме различни доставки от Азербайджан, както и доставки през терминали в Гърция ", разяснява пък вицепремиерът Асен Василев пред щатското издание.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР