Традиционно през август е времето за кросоувър проектите на Международния

...
Традиционно през август е времето за кросоувър проектите на Международния
Коментари Харесай

Кросоувър модулът на ММФ „Варненско лято“ с концерти на 4 и 5 август в двора на Археологическия музей

Традиционно през август е времето за кросоувър плановете на Международния музикален фестивал „ Варненско лято “. Два концерта, заредени с силата на едни от най-ценените актьори на българската джаз и поп сцена ще привлекат феновете на свободната музика в две следващи вечери - на 4 и 5 август - в обичаното им място - Английския двор на Археологическия музей.

На 4 август от 20:00 е авторският план на Нейчо Петров - Реджи и Антоанела Петрова “Papa Told Me “. Брат и сестра, отдадени на изкуството, двамата пишат дружно музиката и текста за истинския си дебютен албум. Канят Михаил Йосифов за музикален аранжор. Групата, по-късно наречена “Roger That! Project ”, има пораждащ почитание състав: Михаил Йосифов – тромпет, Велислав Стоянов – тромбон, Димитър Льолев – саксофон, Александър Васев – пиано, Даниеле Феббо – бас китара, контрабас, Александър Логозаров – китара и Георги Марков – барабани. Албумът е записан в ANP Studio.

“Идеята на новия ни план “Papa Told Me “ - споделя Нейчо Петров - Реджи - е да се върнем към това аналогово звучене, в което музиката и текстовете имат смисъл и допират слушателя, към времето, когато да притежаваш винил на обичан реализатор е нещо в действителност скъпо. Посветихме плана на татко ни, който към този момент не е сред нас, само че който ни възпита в обич към музиката. Стилово албумът е микс от соул, суинг и фънк - звучене от Мотаун ерата на музиката, когато и текстът, и музиката са нещо доста персонално, доста докосващо. Наистина планът ни носи носталгия, само че в него има и доста слънце, и позитивизъм - това е и задачата ни, тъй като ние със сестра ми сме били възпитавани с тази музика. А опцията да осъществяваме този план с изключителните музиканти, които се включиха в албума, е същинско благополучие за нас. Да правиш в България такава музика, е благополучие. ”

На 5 август от 20:00 още веднъж в Археологическия музей е представянето на авторския албум на тромбониста Вили Стоянов с любопитното наименование “Some nice melodies, to share with friends ”.

В плана вземат присъединяване и изявените български джаз музиканти Мартин Ташев – тромпет, Димитър Льолев – саксофон, Милен Кукошаров – кийборд, Димитър Карамфилов – контрабас и Атанас Попов – ударни.

Албумът, който ще бъде показан на ММФ “Варненско лято ”, се появява след 25 години дейна работа на Вили Стоянов в разнообразни музикални обединения в страната и чужбина, като реализатор, аранжор и композитор. Освен като правоприемник на именития композитор Йосиф Цанков, Вили е прочут на родната сцена с активността си по възраждането на духовата музика в страната. Като съосновател на Българската брас асоциация той е идеолог на огромна част от музикалните планове в портфолиото ѝ – BrazzViliDJ, The essential FUNK trombone, Old School Trombone, самодейността за възобновление музиката на Йосиф Цанков, в границите на която бяха осъществени 2 албума и 5 музикални стратегии – за джаз секстет, биг бендова, боса нова, камерен квартет тромбони и за камерен симфоничен оркестър, соло тромбон и джаз трио. Заедно с Мишо Йосифов са идеолози и мотори на редица други музикални планове.

Ведрият темперамент на Вили и обществената му натура, любовта към музикантите, с които гради креативната си кариера, както и неналичието на всякаква рекламация, разумно водят и до името на новия албум “Some nice melodies, to share with friends ” - първият авторски албум на неуморния тромбонист.

Повече:

ММФ „ Варненско лято “ 2022 се провежда от Община Варна в партньорство с Министерството на културата, Национално учебно заведение по изкуства „ Добри Христов “, Театрално-музикален продуцентски център - Варна, и със съдействието на Градска художествена изложба " Борис Георгиев ", Регионален исторически музей, Дворец на културата и спорта – Летен спектакъл и Фестивален и конгресен център – Варна.

С финансовата поддръжка на А1, Солвей Соди, Фрапорт - летище Варна, Международен сценичен фестивал „ Варненско лято “, Посолството на Италия в България и Италиански културен институт, Испански културен институт " Сервантес " и Посолството на Испания в България, Полски културен институт и Посолство на Полша в България, Унгарски културен институт и Посолство на Унгария България, Посолство на Литва в България, Посолство на Турция в България, Посолство на Финландия в България, Посолство на Словения в България, Посолство на Съединени американски щати в България, Посолство на Хърватия в България.

С поддръжката на хотел „ Черно море ", курортен комплекс „ Св. св. Константин и Елена ", ресторант „ Морска тераса “, Ресторант „ Мистър Баба “, заведения за хранене „ Стария Чинар “, клуб „ Ментол “, Карта за вино тур на североизток, Гларус - крафт бира, Кока Кола, Realistimo – портал за недвижими парцели.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР