Традиционно преди войната в Украйна се считаше, че руски хакерски

...
Традиционно преди войната в Украйна се считаше, че руски хакерски
Коментари Харесай

Кибератаките в конфликта Русия - Украйна: Как да различим фалшивите новини

Традиционно преди войната в Украйна се считаше, че съветски хакерски групи, които са спонсорирани от Руската федерация са тези, които най-често вършат набезите в западния свят. С цел да компрометират финансовите принадлежности на европейски и американски жители и тези пари да се вливат назад в стопанската система на Русия. Но със започването на действителните военни дейности на фронта се отключи " кутията на Пандора " и във виртуалния свят. Това сподели специалистът по осведомителна сигурност Любомир Тулев в " Денят стартира ".

Тулев описа повече за това какво съставлява " Анонимас ".

" Анонимас " не е група, която е ясно структурирана йерархично, да се знае кой е ръководителят. Това е придвижване, което в хакерския свят доста остро реагира на своеволията на държавните управления ", обясни той.

По думите му със започването на войната " Анонимас " са реагирали незабавно.

" Казаха, че ще се борят против съветската агитация и съветските военни нападения. Всеки един хакер по света, който изповядва това, стартира да хаква и компрометира разнообразни съветски платформи ", добави Тулев.

Той разясни, че всеки ден " Анонимас " разгласяват обществена информация какви държавни съставни елементи и уеб сайтове са компрометирани.

Тулев даде образци за дейностите на " Анонимас ".

" Един от сериозните им пробиви, след започването на войната, е в една централа за рандеман на газ в Северна Осетия. " Анонимас " направиха по този начин, че централата да добива повече газ, в сравнение с тя самата може да поеме. Също по този начин видяхме компрометирани стрийминг сигнали на водещи малките екрани и още доста офанзиви ", сподели още

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР