Традиционно надпреварата за Гран При на Азербайджан във Формула 1

...
Традиционно надпреварата за Гран При на Азербайджан във Формула 1
Коментари Харесай

Колко стопа да очакваме днес?

Традиционно конкуренцията за Гран При на Азербайджан във Формула 1 се печели със единствено едно прекъсване в бокса, в случай че няма чрезвичайни условия и излизания на колата за сигурност. Според официания снабдител на гуми Пирели и през днешния ден почитателите би трябвало да чакат единствено една промяна на гуми.
 Формула 1 се завръща с едно от най-щурите си надпревари Формула 1 се завръща с едно от най-щурите си надпревари
По данни на италианската компания най-бързият вид за покриването на дистанцията от 51 обиколка е старт с гумите медиум и прекосяване към хард сред обиколки 13 и 20. Алтернативен вид с началото с твърдите сликове, с които да се изкарат първите сред 38 и 45 тура, след което да се направи една къса серия с меките смеси.

Съществува и разновидността за две прекъсвания в бокса, който включва старт с медиум и по-късно две серии с твърдите гуми. Смените на гуми при този вид би трябвало да дойдат надлежно сред обиколки 8 и 16 и сред обиколки 27 и 35.

Разбира се опцията за потреблението на всички тези тактики напълно зависият и от това кой водач с какви гуми разполага. От водачите в челото само състезателите на Ред Бул Серхио Перес и Макс Верстапен имат по два чисто нови комплекта гуми хард, което обаче значи, че в нито един миг от уикенда досега те не са употребявали тези смеси. В същото време съотборниците във Ферари Шарл Леклер и Карлос Сайнц имат по един комплект нови хард, а монегаска разполага и с един чифт към този момент карани гуми от този вид.

При смесите медиум също има разминаване сред Ред Бул и Ферари, само че не при новите комплекти, а при към този момент караните. Пилотите и на двата отбора имат по един чифт нови гуми от междинния вид, само че тези на Ферари разполагат с по два към този момент карани, до момента в който Верстапен и Перес са с по един.

Състезанието за Гран При на Азербайджан, четвърти кръг за сезон 2023 във Формула 1, стартира през днешния ден в 14:00 часа българско време и ще може да бъде следено онлайн със Sportal.bg .

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР