Традиционният за Берковския Балкан „Празник на малината“ ще се проведе

...
Традиционният за Берковския Балкан „Празник на малината“ ще се проведе
Коментари Харесай

Стягат празник на малината в Берковския Балкан

Традиционният за Берковския Балкан „ Празник на малината “ ще се организира в интервала 13-15 август, в местността „ Горната кория “, в зоната на хижа Ком нова, оповестиха от управата.
Организатор на събитието е Клубът на туристите – ветерани, които са част от „ Туристическо сдружение Берковица “ и се реализира с финансовата поддръжка на Община Берковица. За мероприятието са поканени посетители от 20 туристически клуба от цялата страна, които ще вземат присъединяване в тридневния празник.
Началото на програмата ще стартира на 13 август /петък/, от 19 ч. пред хижа Ком нова с присъединяване на оркестър „ Здравец “ от Берковица.
Съботният ден ще бъде кондензиран с мероприятия, свързани с планината, като от ранни зори ще бъдат проведени три лъча, посредством които туристите ще могат да се разходят в Берковския Балкан и да се насладят на красивите гледки. Първата група, която ще се изкачи до връх Голям Ком ще тръгне в 7 часа от хижа Ком нова. За втората група е планувана разходка до връх Щърковица, с час на потегляне 8 часа, като за същия час е посочено и тръгването на третата група, която ще посети околност „ Вазов камък “ и ще доближи до хижа Ком остаряла. В 16 часа в хижа Ком нова е планувана среща на всички участници от планинските походи, извършени денем, за обмяна на усещания, на чашка планински чай и ароматно кафе.
Празничната съботна вечеря ще стартира в 19 часа с музикална стратегия, в която ще вземат присъединяване дамска певческа група и мъжка певческа група „ Мераклийте “ към пенсионерски клуб „ Берковски кестен “-Берковица.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР