Традиционният събор на БСП на Историческа поляна под връх Бузлуджа

...
Традиционният събор на БСП на Историческа поляна под връх Бузлуджа
Коментари Харесай

БСП тръгва към Бузлуджа, пленум в Габрово за местния вот днес

Традиционният събор на Българска социалистическа партия на Историческа поляна под връх Бузлуджа ще се организира на следващия ден, социалистите ще отбележат 128 години проведено социалистическо придвижване в България. 

Днес Националният съвет на партията ще организира разширено съвещание с присъединяване на регионални и общински ръководители на Българска социалистическа партия, кметове и общински съветници в Габрово. На форума в 14.00 часа в зала " Възраждане " се чака Народно събрание да утвърди и номинираните до този миг претенденти за присъединяване в локалните избори. 

Дневният ред включва политическата платформа на Българска социалистическа партия за присъединяване в „ Местни избори 2019 “. Платформата бе призната от Изпълнителното бюро на партията във вторник. Срокът за нейното правене и показване пред членовете на Пленума бе 31 юли. Такова бе решението на 49-тия конгрес на Българска социалистическа партия на 16 юни. По точката ще рапортува заместник-председателят на партията Владимир Москов. 

На вниманието на Пленума се слага и план на решение за присъединяване на Българска социалистическа партия в изборите за кметове и общински
съветници, планувани за 27 октомври 2019 година Проектът ще бъде показан от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

След съвещанието ще бъдат поднесени цветя пред паметната плоча на Бузлуджанския конгрес, паметника на Васил Априлов и Костницата на починалите за свободата. Лидерът Корнелия Нинова ще открие годишното колоездачно нанагорнище от Габрово до Шипка за Купа  " Бузлуджа 2019 ", а в 18.00 часа ще бъдат оповестени спечелилите.

Ще се поднесат венци и цветя в чест на боевете при Шипка по време на Рускотурската война (1877-1878) и на 141-годишнина от Освобождението на България, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

Утре тържествата на Бузлуджа стартират в 10.45 часа с художествена част от програмата с изпълнителите „ Щурчета`` и духов оркестър „ Виво Монтана “. Ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-севлиевския отряд.

Словото на Нинова е в 11.30 часа на сцената на Историческата поляна.  

Програмата продължава с концерт на Николина Чакърдъкова и Неврокопския танцов отбор.

В 13.30 часа на поляната над хижа „ Малка Бузлуджа ” ще се организира младежка полемика „ Оставам в Българя!
Променям своята община! ”, в която ще взе участие и ръководителят на левицата Корнелия Нинова. В 14.00 часа
на Историческата поляна ще се проведат срещи на членове на ИБ на Народно събрание на Българска социалистическа партия и народни представители с
участници в Националния събор от общините и областите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР