Традиционният празник на Триград - Орфически мистерии, се отменя заради

...
Традиционният празник на Триград - Орфически мистерии, се отменя заради
Коментари Харесай

Отменят празника Орфически мистерии в Триград

Традиционният празник на Триград - Орфически мистерии, се анулира поради нещастието с 16-годишния Кристиян Младенов, оповестиха от Община Девин.

Празненствата бяха готови за 29 и 30 юли, а съществена сцена на разиграване на Орфическите мистерии трябваше да бъде регионът пред скалата, от която е паднал или скочил Кристиян.

Триград се сбогува през днешния ден с 16-годишното момче, което бе открито мъртво след двуседмично търсене.

Според главната версия от следствието, ученикът се е самоубил, скачайки от 120-метрова канара, откакто блъсна с автомобил група туристи край Триград.

Погребението на момчето ще бъде през днешния ден.

„ Шокът е доста огромен. Родителите са смазани ”, сподели кметът Цветан Славков.

Всички потърпевши при удара от колата на Кристиян са в потрес и изпитват състрадание към фамилията и околните на момчето. Според част от локалните хора Кристиян самичък е поставил завършек на живота си, други имат вяра, че става дума за трагичен случай.

„ Детето е изпитвало и боязън, и позор, и виновност. Най-вероятно първоначално е допускало, че е лишило живота на някого, а това е труднопоносимо възприятие, изключително когато е съчетано с неспособност рационално да се защитиш ”, разяснява психологът Росен Йорданов. Силно се колебая обаче, че той е е протегнал ръка на живота си, добави експертът, съгласно който казусът е бил обвързван със страха, с неналичието на ясна мисъл, довела до трагичен случай.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР