Традиционният отличник по ръст на заплатите и тази година е

...
Традиционният отличник по ръст на заплатите и тази година е
Коментари Харесай

IT специалистите се радват на най-висок ръст на заплатите у нас

Традиционният " първенец " по растеж на заплатите и тази година е сферата на осведомителните технологии, където сериозната конкуренция за високо квалифицирани експерти продължава да води до повишение на заплатите. Това регистрира Проучването на възнагражденията и придобивките на българския пазар на Tack TMI Bulgaria за 2023 година То обгръща над 115 хиляди чиновници на над 1000 разнообразни позиции.

Проучването събира информация от 350 компании от разнообразни браншове на стопанската система, като изключително мощно показани са секторите на високите технологии, аутсорсинг, произвеждане, хотели, банки и финансови институции. Участие взимат някои от най-големите и авторитетни работодатели както в България (25%), по този начин и в интернационален мащаб (75%).

Възнагражденията в страната не престават да нарастват въпреки и с по-умерени темпове по отношение на предходните години, като голям брой други фактори оказват въздействие върху заплатите. Демографската обстановка, неналичието на дипломиран труд и потребността от профилирани експерти се обрисуват като основни фактори за бъдещия напредък на възнагражденията в България в дълготраен проект, показват анализаторите.

 

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР