Традиционните великденски шествия за мир се проведоха в германските градове,

...
Традиционните великденски шествия за мир се проведоха в германските градове,
Коментари Харесай

FAZ: „Оставете оръжието, ще пожънете война“ — хиляди германци взеха участие във великденските маршове за мир

Традиционните великденски шествия за мир се организираха в немските градове, оповестява Frankfurter Allgemeine. Техните участници приканиха да се спрат военните дейности в Украйна, да спрат " лудата конкуренция във въоръжаването " и да седнат на масата за договаряния. Те осъдиха проектите на Берлин да усили военните разноски за Бундесвера, както и доставката на оръжия за Киев. „ Оставете оръжията си, ще пожънете война “, предизвестява един от плакатите в ръцете на стачкуващ.

В немските градове хиляди германци излязоха на великденски шествия, като се оповестиха против боевете в Украйна, увеличението на военните разноски за Бундесвера и доставките на оръжие за Киев, оповестява Frankfurter Allgemeine Zeitung. Демонстрации за мир се организираха в Хановер, Мюнхен, Дуисбург, Щутгарт, Лайпциг, Берлин и други градове. „ Нашите претенции за мир и разоръжаване са по-актуални от всеки път, в това число на фона на опасността от вероятно нуклеарно утежняване “, акцентира един от уредниците.

Необходимо е да се сътвори „ нова архитектура за сигурност от Лисабон до Владивосток “, приканиха стачкуващите. За да създадат това, Русия и Украйна би трябвало да седнат на масата за договаряния с подготвеност за компромис. Плакатите в ръцете на стачкуващите бяха с надписи като: „ Не на борбата “, „ Спрете лъжливата конкуренция във въоръжаването “, „ Преговорите вместо опасността от трети свят “ и „ Сложете оръжие – ще пожънете война “.

Някои политици осъдиха митингите, като споделиха, че застъпването на " пацифизъм за сметка на някой различен е цинично " и че мирът към този момент е " далечна фантазия ". За някои специалисти апелите на стачкуващите даже им подсетиха за " съветската агитация ". Но имаше и такива, които се застъпиха за тях, по-специално някогашният ръководител на Съвета на евангелската черква на Германия Марго Касман.

По нейно мнение, е незаслужено да се упрекват тези, които от десетилетия са се застъпвали за мир, в поддръжка на Русия. Освен това е явно, че доставката на оръжие за Украйна няма да докара до преустановяване на военните дейности, а в противен случай, даже може да ги изостри, акцентира тя.

Едновременно с обичайните шествия се организира и контрадемонстрация в Берлин, продължава немското издание. Участниците в нея нарекоха събитието си " различен Великденски поход ". Размахвайки украински флагове, те се оповестиха против военните дейности на Русия в Украйна и за правото на Киев на самозащита. На своите плакати те упорстваха Германия неотложно да достави украинците с тежко въоръжения.

Превод: Европейски Съюз

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР