Традиционната телевизия отбелязва най-голям спад в зрителите от началото на Ofcom records

...
По-младите зрители отдавна се обръщат към платформи като и ,
Коментари Харесай

По-младите зрители отдавна се обръщат към платформи като и , както и сайтове за социални медии като YouTube и .

Изображение: Англия срещу Франция в Световната купа беше най-гледаната програма за годината. Снимка: AP/Натача Писаренко

Но за първи път, казано, сега има доказателства за значителен спад в средното дневно гледане на телевизионни предавания сред „основната“ по-възрастна аудитория (на възраст над 65 години) – спад от 10% годишно година и спад от 6% в сравнение с нивата преди пандемията.

Друга забележителна промяна, според доклада Media Nations 2023, е средното време, прекарано в гледане на телевизия на човек на ден – което спада от два часа 59 минути през 2021 г. до два часа и 38 минути през 2022 г.

Имаше някои добри новини за обществените радио- и телевизионни оператори, като проучването показва, че те все още доминират в списъка на най-гледаните в Обединеното кралство благодарение на големи телевизионни моменти като Световното първенство в Англия мачове и юбилея и погребението на кралицата.

Въпреки това, броят на програмите с повече от четири милиона телевизионни зрители е намалял повече от половината през последните осем години, от 2490 през 2014 г. до 1184 през 2022 г.

TikTok е най-популярният източник на новини сред тийнейджърите, установи проучване на Ofcom

Само 48 програми са имали средно повече от четири милиона телевизионни зрители в платформи за стрийминг през 2022 г., като Netflix представлява огромното мнозинство.

Тези спадове са отражение на по-малко хора, които гледат основните ранни и късни вечерни телевизионни новинарски бюлетини, каза Ofcom, както и на „постоянен спад“ в гледането цифри за популярни сапунки като Coronation Street, EastEnders и Emmerdale - с броя на епизодите, привличащи четири милиона или повече зрители, спад с 42% от 754 през 2014 г. на 438 през 2022 г.

BBC One и ITV1 остават първи и вторият избор за зрителите, когато първоначално включат телевизора си, съответно с 20% и 13%, а Netflix трети с 6%.

Използването на услуги при поискване, като BBC iPlayer и ITVX, продължава за растеж.

Прочетете повече:
Повече млади хора използват TikTok за достъп до новини
Един милион „изключете широколентовия достъп в криза на разходите за живот“

Днешни зрители са разглезени с бюфет „всичко, което можете да ядете“ от излъчване и онлайн съдържание, от което да избирате, каза Yih-Choung Teh, групов директор на Ofcom за стратегия и изследвания.

„Нашите традиционни телевизионни оператори виждат рязък спад в гледането на техните планирани програми на живо - включително сред обикновено лоялна по-възрастна аудитория - и сапунените сериали и новинарските програми нямат силата на привличане на масовата аудитория, която имаха някога", каза той.

"Но въпреки това обществените радио- и телевизионни оператори все още са ненадминати в обединяването на нацията във важни културни и спортни моменти, докато техните играчи по заявка отбелязват положителен растеж, тъй като дигитализират услугите си, за да отговорят на нуждите на публиката.“

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР