Традиционната си реч пред съпартийците си Доган качи на личния

...
Традиционната си реч пред съпартийците си Доган качи на личния
Коментари Харесай

Доган пита: Ако вотът на недоверие мине - какво правим?

Традиционната си тирада пред съпартийците си Доган качи на персоналния си фейсбук профил.

По думите на Доган 2017 година не е била от най-благодатните за Движение за права и свободи.

"Но от позиция на избрани действия и политики, да вземем за пример новаторско подсилване на партийните структури, както и изключителното активиране на външните контакти с европейските демократични партии, е невиждано в историята на Движение за права и свободи ", регистрира той.

Доган прави преглед и на вътрешно-политическото състояние в страната.

"Големият проблем на държавното управление на Борисов е съдружната му политика и по-конкретно включването на отявлени националисти в кабинета. Дори и това не е най-големият грях, тъй като Обединените патриоти имаха шанса да покажат и потвърдят консолидирана обществена отговорност към националните ползи в контестта на общоевропейските политики. Но таман такава значима цел не се реализира с Езика на омразата и експанзията, с Език, който възпроизвежда разделяне и опълчване! ", споделя Доган.

Той отбелязва, че страната е изправена пред доста съществено предизвикателство - председателството на Европейски Съюз.

"България ще бъде във фокуса на значими събития и мероприятия. И въпрос на обща политическа и обществена отговорност е да споделяме на естествен европейски политически Език ", споделя Доган.

Той се стопира и на въпросът за вота на съмнение към държавното управление в началотo на председателството на Европейски Съюз, който Българска социалистическа партия разгласи, че ще внесе на 17 януари.

Според Доган този избор на съмнение няма за цел да смъкна държавното управление, а единствено да го поправя и насърчи към положителни каузи.

"Добре, този акт може да се изтълкува и като рутинна демократична процедура. Но в случай че вотът на съмнение мине, какво вършим? Има ли партия, която е подготвена да ръководи страната след възможни предварителни избори? Моята преценка е, че няма такава политическа мощ от опозицията, която може да поеме отговорността за ръководство на страната към днешна дата ", безапелационен е Доган.

По думите му в случай че това "ако задачата е „ стани да седна “, не си заслужава усилието да подложим на тестване общия ни дом ".

"Защото, първо, че тотално ще се изпортим, може някак да се преглътне. По-важното е друго: това държавно управление няма да има по-дълъг живот от няколко месеца. И още веднъж влизаме в рисковата серпантина на предварителни избори единствено и единствено дa си намерим място в централната властова система на страната. Затова дълг на гражданското общество и на всички политически сили е да подсигуряват сигурността и стабилността на страната ", споделя Доган.

На финала Доган приканва отцепници и критици да се върнат в Движение за права и свободи: „ Всеки, който действително се разкайва, да заповяда “, споделя той. Но добавя, че „ Движение за права и свободи си има правилник, който регламентира сходни обстановки “.

Цялата тирада на Доган е качена на неговия фейсбук профил - тук >>
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР