Традиционната източна медицина използва концепцията за енергийните канали или меридиани

...
Традиционната източна медицина използва концепцията за енергийните канали или меридиани
Коментари Харесай

Хормоналният баланс и връзката му с потока на енергия в тялото

Традиционната източна медицина употребява концепцията за енергийните канали или меридиани на организма – т.е. пътищата, по които циркулира виталната ни сила. Тази система от енергийни канали се загатва в източници още отпреди новата епоха. 12-те енергийни канали са в основата на античната китайска медицина, а през днешния ден са част от актуалния клон на натуропатията (природолечението).

Според натуропатите блокадите на енергийните канали водят до патологични промени в организма – заболяването в действителност е нарушаване на циркулацията на силата в тялото.

Съществуват и извършения за контролиране на енергийните меридиани – предлага ги като част от лечебната си процедура графиня Ангелика Волфскийл, един от най-популярните немски натуропати и Шуслерови терапевти. В 30-годишната си процедура тя съумява да помогне на своите пациенти при голям брой съществени и хронични болести - проблеми с щитовидната жлеза, хормонален дисбаланс и заболявания на женската полова система, водещи до репродуктивни проблеми, надзор на метаболизма и тежестта, лекуване на цистит и профилактика против рецидивите му и други

Ето някои от нейните препоръки за контролиране на енергийните меридиани при чести гинекологични проблеми или хормонални нарушавания. Проблемите на женската полова система постоянно са свързани с така наречен „ меридиан на тройния нагревател”, отговарящ за положението на три области: белия дроб и сърцето, корема и дребния таз. При нарушение на този енергиен поток е допустимо да се появят болести като миоми, ендометриози и възпалителни процеси. За да се уравновеси силата в меридиана на тройния радиатор, се сяда на пода с кръстосани кpaкa и pъцe, тaкa чe дяcнaтa pъкa дa coчи към кaпaчкaтa нa лявото коляно и противоположното – лявата ръка към дясното коляно. Навеждате се постепенно напред към земята и след това се изправяте.

При блокажи в меридиана на стомаха пък може да се появят болки в региона на дребния таз, кисти на яйчниците и други Упражението за контролиране на този меридиан е доста просто. Сядаме на колене, тялoтo e изпpaвeнo, pъцeтe ca вдигнaти нaгope. От тoвa пoлoжeниe ce отпускаме обратно, докъдето е допустимо да стигнем. Не е наложително безусловно да се легне на пода. Връщаме се в изходна позиция. Упражненията се извършват всекидневно – те са част от повсеместен комплекс за контролиране на енергийните меридиани.

Защо от ден на ден дами, даже и на млада възраст, се срещат с хормонален дисбаланс и репродуктивни проблеми? От какво още зависи хормоналният баланс в организма в разнообразни интервали от живота на дамата – на тези и други въпроси ще отговори графиня Ангелика Волфскийл по време на безплатните просветителни онлайн лекции, които ще могат да се гледат на 5-ти декември 2020 година от 10:30 ч. на

 графиня Ангелика Волфскийл

Ангелика Волфскийл ще се включи онлайн от Германия, с цел да съобщи своя дълготраен опит в грижата за женското здраве с естествени средства. Тя ще предложи съответни решения за контролиране на хормоналния баланс и на функционалностите на щитовидната жлеза.

Като лектори в онлайн събитието ще се включат също:

Десислава Ангелова – нутрициолог и натуропат, която ще прегледа тематиката за храненето и хормоналния баланс и какво се случва в тялото на дамата, която е изложена на стрес.

Теодора Рачева-Деви - йога инструктор и фасилитатор, която ще покаже йога практики и разтривки при хронична отмалялост и като ежедневна грижа за женското здраве и хубост.

Наталия Кобилкина – сексолог и създател на Happy Woman Academy, която ще прегледа ролята на половото другарство за балансиране на женските хормони, а също и връзката сред страсти и физическо тяло и блокажите, които настъпват в женската хормонална система при страсти като виновност, позор, яд, боязън.

Онлайн лекциите са безвъзмездни и започват на 5-ти декември, събота, от 10:30 ч. на
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР