Традиционната икона на птица в Twitter беше премахната и заменена

...
Традиционната икона на птица в Twitter беше премахната и заменена
Коментари Харесай

Мъск смени логото на Twitter с меме

Традиционната икона на птица в Twitter беше отстранена и сменена с изображение на шиба ину - явно мигане към dogecoin, меме криптовалутата, за която основният изпълнителен шеф Елон Мъск се майтапи постоянно и по този начин провокира аномалии в цената й.

Мъск заяви за смяната в понеделник следобяд, като написа в Туитър: " както дадох обещание " над изображение на диалог отпреди една година, в който различен консуматор предлага на Мъск " простокупи Twitter " " и смени логото на птицата с куче ".

Doge логото се появи на уеб страницата два дни, откакто Мъск изиска от арбитър да отхвърли иск за рекет на стойност 258 милиарда $, обвиняващ го в управление на пирамидална скица за поддръжка на dogecoin, съгласно Ройтерс.

Адвокатите на Мъск и Tesla нарекоха желае на вложителите в dogecoin " измислено дело " поради " безобидните и постоянно глупави туитове " на Мъск.

Не беше ясно дали смяната на логото е непрекъсната. Мъск е прочут с това, че употребява Twitter, с цел да троли както своите почитатели, по този начин и своите критици.

Цената на dogecoin, която нормално е волатилна, се увеличи с повече от 20% за 24 часа до към 9 цента. В понеделник сутринта тя се търгуваше за малко под 8 цента.

Dogecoin е основан на 6 декември 2013 година от двойка софтуерни инженери - на смешка. Името е мигане към мема " doge ", който стана известен преди десетилетие. Талисманът му Шиба ину имитира този мем: куче, заобиколено от куп текстове на Comic Sans на негоден британски език.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР