Традиционната акция на полицията Децата тръгват на училище! Да ги

...
Традиционната акция на полицията Децата тръгват на училище! Да ги
Коментари Харесай

Започва традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!

Традиционната акция на полицията „ Децата потеглят на учебно заведение! Да ги пазим на пътя! “ бе показана през днешния ден от началника на бранш „ Пътна полиция “ при ОДМВР РадославБоюклийски.

Акцията ще се организира в интервала септември – октомври 2023 година Седмицатаот 16 до 22 септемврие оповестена заСедмица на детската пътна безопасностпод наслов„ Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай разпоредбите! “, а20 септемврие избран от ROADPOL заДен без жертви на пътя.

Традиционно преди началото на образователната година взаимно със чиновници на РДПБЗН – Кюстендил, са осъществени охранителни инспекции на постройките на учебните заведения и детски градини. Проведени са работни срещи с управленията на охранителните компании, извършващи защита и пропускателен режим в образователните заведения. Служители от полицейските ръководства и Пътна полиция са направили огледи на сигнализацията и пътната маркировка, уличното осветяване и защитните огради и пешеходните ограждения. Планирани са профилирани полицейски интервенции в питейни и увеселителни заведения, за недопускане наличието на малолетни и малолетни в тях, както и продажбата на алкохол и тютюневи произведения на деца. Планиран е надзор на комерсиалните обекти наоколо до детски и образователни заведения за недопускане продажбата на неразрешени произведения. При нужда ще се сформират предупредителни протоколи на нарушителите.
Полицейските дежурства ще имат за задача и да наблюдават да не се позволява продажба на наркотични субстанции в регионите на учебните заведения.
В първия образователен ден и по време на Седмицата за предварителна защита на детската пътна сигурност ще се проведат беседи с първокласниците и техните родители за рисковете при тежки пътни катастрофи с присъединяване на деца.Ще се подчертава върху рисковите зони, пешеходни преходи и кръстовища. Служителите, подпомагащи пътното придвижване ще контролират трафика на коли и пешеходци, за обезпечаване на безвредното секване на децата и техните придружители.
Продължават взаимните графици и за посещаване и изнасяне на беседи в часовете на класа, в границите на Националната стратегия „ Работата на полицията в учебно заведение “.
През интервала на идната образователна година ще се обезпечи полицейско наличие, с предпазен резултат преди и в края на образователните часове.
И тази година ще продължат изнасянето на 10-минутни беседи по пътна сигурност от чиновници на Пътна полиция. С РУО и управленията на образователните заведения се съгласуват и участия в наставнически срещи, с включена тематика по пътна сигурност за ангажиране и активиране на настоятелствата за възстановяване на детската пътна сигурност.

От 1 септември до 31 октомври 2022 година на територията на Кюстендилска област са зародили 57 ПТП. Тежките са 12, убитите са 4-ма, а ранените – 19. Пътни катастрофи с присъединяване на деца и юноши до 18 година няма.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР