Традициите са, за да се нарушават, гласи едно футболни клише.

...
Традициите са, за да се нарушават, гласи едно футболни клише.
Коментари Харесай

ЦСКА - с мисъл към Базел и Австрия!

Традициите са, с цел да се нарушават, гласи едно футболни факсимиле. Дано през днешния ден то е годно за ЦСКА. Отборът е в неприятна серия от 10 следващи гостувания в Европа без победа, само че имаме вяра, че през днешния ден тя ще бъде нарушена. Че момчетата на Саша Илич ще победят и отстранят Сейнт Патрикс.

Въпросната " черна " серия стартира впечатляващо. Да, тъкмо по този начин - ЦСКА направи 0:0 с Рома на " Олимпико " и даже най-после съжаляваше, че не си потегли с успеха от Вечния град. Това се случи в груповата фаза на Лига Европа. Последва проваляне с 0:3 от Йънг Бойс в Швейцария и ново нулево тъждество - против Клуж в Румъния. В случая приказваме за мачове в групи и по този начин статистиката на тима не е по никакъв начин неприятна - извоювани 2 точки на непознат терен.
 Снимка 503071
Източник:

През предишния сезон ЦСКА направи 0:0 и против Лиепая при посещение, само че победи с 3:1 на дузпи, където точни бяха Греъм Кери, Жорди Кайседо и Жеферсон. Така " алените " продължиха напред. Последва тъждество 1:1 с Осиек в Хърватия с гол на Кери, само че преди този момент ЦСКА разруши противника с 4:2 в София. Загубата от Виктория (Пилзен) с 0:2 в Чехия не се оказа съдбовна, 31-кратният първенец на България направи огромен поврат на стадион " Васил Левски " и стигна до 3:0 с човек по-малко на терена, секунди преди дузпите. ЦСКА записа 3 загуби на непознат терен в групите - от Рома, Зоря и Бодьо/Глимт, а през този сезон направи 0:0 в Скопие против Македония ГП.

Всяка серия си има край. Вярваме, че краят на тази ще пристигна през днешния ден. ЦСКА ще излезе на терена против Сейнт Патрикс с мисъл за Базел и Австрия, където реализира последните си 3 победи на непознат терен в евротурнирите. Паметна остава датата 01.10.2020-а година, когато мощният тим на Базел беше съкрушен от " армейците " с 3:1, с два гола на Тиаго и един на Ахмед Ахмедов. Така ЦСКА откри място в групите на Лига Европа.
 Снимка 580541
Източник:

Другите 2 победи бяха в Австрия. През 2018-а година също с 3:1 беше съкрушен локалния Адмира, с два гола на Мауридес и един на Жоржиньо. През 2010-а пък ЦСКА удари Рапид (Виена) с 2:1 в групите, като точни бяха Тодор Янчев и Маркиньос.

Дано през днешния ден " алените " запишат нов цялостен триумф на непознат терен, който да им обезпечи място в плейофа за трето следващо влизане в групова фаза на евротурнири.

АНГЕЛ ДОМУСЧИЕВ , делегат на ТОПСПОРТ в Дъблин, Република Ирландия.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР