Традициите са както за спазване, така и за нарушаване. Това

...
Традициите са както за спазване, така и за нарушаване. Това
Коментари Харесай

Херта завладя Франкфурт след близо десетилетие без успех

Традициите са както за съблюдаване, по този начин и за нарушение. Това демонстрираха през днешния ден футболистите на Херта (Берлин) при гостуването си на Айнтрахт (Франкфурт), което завоюваха с 3:0 и нанесоха втора поредна загуба на “орлите”. По този метод столичани прекратиха основаната от домакините рутина да не позволяват поредни провали в мачове от Бундеслигата и постоянно да печелят най-малко по точка, откакто са изгубили в предходния си дуел за състезание.

Първите положителни благоприятни условия се откриха пред Айнтрахт, като героят от полуфиналния дуел за Купата на Германия с Шалке 04 Лука Йович първо стреля настрана от вратата, а по-късно уцели греда - и двете в границите на началните 20 минути. Като изключим тези два шанса, гостите стояха добре на “Комерцбанк Арена” и не позволиха други рискове, само че и не сътвориха такива, а равенството на почивката бе факт - 0:0.

Тенденцията, че първите 15 минути след почивката са мощни за Херта се удостовери и през днешния ден. Досега играчита на Старата дама бяха вкарали 13 гола в първия четвърт час на второто полувреме - повече от всеки различен в Бундеслигата и през днешния ден не бе друго. В 55-ата минута Макото Хасебе фаулира Дейви Зелке в наказателното поле, а след консултация с ВАР, съдията уточни бялата точка. Именно Зелке осъществя дузпата за 1:0 в 57-ата минута.

20 минути по-късно Матю Леки вкара втори гол, оползотворявайки невъзмутимо прекрасен пас на резервата Саломон Калу. 120 секунди след втория гол Макото Хасебе бе изпъден с пряк червен картон за задържане с ръка на състезател на гостите. В добавеното време Александер Есвайн наниза и трети гол за берлинския отбор, който си потегли с трите точки след 3:0.

Последната победа на Херта във Франкфурт преди през днешния ден бе от август 2008 година. С този триумф отборът на Пал Дардай резервира вярата си за присъединяване в евротурнирите, откакто събра 42 точки и е на девето място, единствено на 5 от шестия Република България (Лайпциг) и 4 от седмия Айнтрахт.

Поражението постави завършек на поредицата на Франкфурт от осем следващи мача без загуба вкъщи. Следващата седмица Айнтрахт гостува на Байерн (Мюнхен) в подготовка за финалната среща от Купата на Германия, която е точно против бъдещия тим на треньора на “орлите” Нико Ковач. Херта от своя страна приема Аугсбург на “Олимпиящадион”.

СТАТИСТИКА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

КЛАСИРАНЕ

ГОЛМАЙСТОРИ Бундеслига 31 кръг, събота 21 април  Айнтрахт (Франкфурт) 0:3краен резулат  Херта (Берлин)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР