Традиции, високо качество на живот, възможност за мобилност в общността

...
Традиции, високо качество на живот, възможност за мобилност в общността
Коментари Харесай

Гимназисти от най-голямото училище в страната работят по сайт с информация за университетите в ЕС

Традиции, високо качество на живот, опция за подвижност в общността и вероятности, които се откриват на един все по-конкурентен общоевропейски и международен пазар. Всичко това прави Европа и страните от Европейския съюз (ЕС) прелъстителен избор за реализиране на степен от висшето обучение или за краткотраен продан.

" Докато всеки от нас е търсил и разглеждал опциите, които висшите учебни заведения в Европейски Съюз оферират, вижда, че на никое място няма систематизирана информация за тях. Конкретните условия за кандидатстване, размерът на таксите за образование и неговата дълготрайност, както и опциите за настаняване в съответното обитаемо място се ревизират през разнообразни уеб сайтове и платформи. Благодарение на профилирането след 10-ти клас, българските възпитаници би трябвало по-рано да са насочени в избора на компетентност и университет. Затова взехме решение да помогнем на нас самите и на съучениците ни, и на връстниците ни по-лесно и съответно да се ориентираме в изборите, които ни предстоят. Дигитализацията на цялата тази информация, без искания за пълнота, ни се стори добър вид “, споделя Даниела Бояджиева, ръководител на Ученическия съвет на столичното 18-то СУ " Уилям Гладстон ".
 Гимназисти от столично учебно заведение вършат нови листове от остаряла хартия Гимназисти от столично учебно заведение вършат нови листове от остаряла хартия
Ученици от специалностите " Графичен дизайн " и " Рекламна графика " в Професионалната гимназия по дизайн " Елисавета Вазова " рециклират хар...

Разделени по тематични групи, по отношение на профилиращите предмети, учениците от Съвета, които са и участници в план " EU COOLтура " събират информация за опциите за обучение в университети на Стария континент. Събраното ще бъде нанесено върху картата на Европа в специфичен уебсайт. Той ще дава опция да се пренесеш на съответното място с информацията за него на български, споделен опит от български студенти там, а някъде даже и фотоси от местата за учене и настаняване. В летните месеци работата по картата върви с цялостна мощ, с цел да може през есента тя да бъде публично показана на заключителното събитие по плана.

Проект " EU COOLтура " е основан и се осъществя от Българското учебно заведение за политика " Димитър Паница " с поддръжката на Европейски Съюз. Медийни сътрудници са и. Учениците от 18-то СУ " Уилям Гладстон " в София са част от уъркшопа по обучение и работят по основаването на интерактивната карта-сайт под управлението на своя наставник Ралица Кирилова, която е и зам.-директор на учебното заведение.

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР