Тръбите връщат вода, а мазетата на един от блоковете на

...
Тръбите връщат вода, а мазетата на един от блоковете на
Коментари Харесай

Живущи в пернишки блок се оплакват: Мазетата ни се пълнят с фекални води

Тръбите връщат вода, а мазетата на един от блоковете на ул. „ Рашо Димитров “ в Перник се наводняват с отходните води. За това се оплакват живущите в блок №66. Кога въпросът ще бъде решен?

Причината за казуса е запушен мръсен канал. Хората настояват, че е мъчно да се живее в блока – освен поради невъзможността да си влязат в мазетата, само че и поради непоносимата миризма.

„ Проблемът е от към една година и той е сериозен. През последните 20 дни никой не е идвал да отводнява мазетата. Няколко пъти идва камиончето, чиновниците бъркат в шахтата, вземат решение краткотрайно казуса, само че откакто си тръгнат подземните пространства още веднъж се пълнят с отпадни води “, описа Христина Николова в ефира на bTV.

Сигнали са подавани неведнъж. Служителите, които са идвали да вземат решение казуса, са обяснили, че тръбата е за замяна.

„ През лятото е същински пъкъл - когато температурите се покачат, миризмата се качва до последния етаж. Обаждаме се, има телефонна линия, която записва диалозите, само че без резултат. Управителят на ВИК-Перник не си подвига телефона и ние не можем да се свържем с него. Според нас би трябвало да се смени тръбата, т.е. институциите би трябвало да се задействат “, споделя и домоуправителят Николина Здравкова.

Проблемът обгръща и прилежаща жилищна постройка. Мазетата са неизползваеми, миризмата е непоносима, а хората се надяват на трайно решение.  
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР