Тръбите с дължина 1200 километра трябва да преодолеят няколко препятствия

...
Тръбите с дължина 1200 километра трябва да преодолеят няколко препятствия
Коментари Харесай

Берлин в битка с ЕС за ”Северен Поток-2”

Тръбите с дължина 1200 километра би трябвало да преодолеят няколко трудности сред съветския бряг и немските получатели на синьото гориво.

Изграждането на нов газопровод за Германия няма да има "значително негативно влияние върху околната среда " в резервата "Кургалский ", това беше оповестено преди няколко дни.

Доста по-сериозен се обрисува разногласието към въпрос с по-експлозивен политически резултат.
Европейската комисия претендира за подготвеност в границите на плана. Федералното държавно управление има противоположното мнение, като го преглежда като офанзива против националното законодателство на Германия, прилагано при "Северен поток " -1.
През този първи газопровод в Балтийско море от 2011 година се доставя газ от Русия до Германия. От изхода на този спор в последна сметка, зависи в огромна степен и вероятността да бъде построен нов газопровод.
От позиция на Европейската комисия тръбопроводът вреди на основаването на Европейския енергиен съюз, който би трябвало да обезпечи по-голяма взаимност на европейските страни.

Süddeutsche Zeitung отбелязва, че в тази обстановка Европейската комисия насочва вниманието към широкообхватните последствия от плана, два нови тръбопровода за целия европейски газов пазар.
Оказва се, че сегашните разнородни директни направления за съветски газ могат да бъдат сменени "само от един господстващ транспортен кулоар ", предизвестява Комисията.
Северен поток 1 и 2, дружно, годишно теоретично може да доставя към 110 милиарда кубически метра годишно.
Това подхожда на към 80% от износа на съветски газ за Европейски Съюз, което доста ще понижи съществуващите връзки през Украйна и Словакия, както и Беларус и Полша.

Уязвими от позиция на Европейската комисия са освен директните страни от Източна Европа, само че и Европейски Съюз.
Русия, с дял от 42% на пазара и сега към този момент е най-големият снабдител на газ в Европейски Съюз. С възможното изграждане на новия газопровод, този дял ще нарасне още.
"Това може да затрудни основаването на свободен пазар на природен газ с разнообразна ценова конкуренция при доставките за Европейски Съюз ", предизвестява Европейската комисия.

"Северен поток-2 " изцяло се отклонява от задачите на Европейския енергиен съюз. Енергийната взаимност сред страните в този случай ще бъде унищожена ", сподели още по-ясно заместникът на Зеления европейски парламент Райнхард Бютикофер. Европейската комисия даже изцяло признава, че офшорната част на газопровода ще бъде положена частично в законно ничия земя. Ето за какво е значимо да се затвори тази "правна бездна ". "Такива договаряния не са единствено в полза на Европейски Съюз, само че и биха поногнали да се сътвори правна изясненост в полза на вложителите ", разяснява комисията.

Намесата на Европейската комисия надали ще бъде в полза на "Газпром ". Тръбопроводът принадлежи на съветската газова компания, финансиран от няколко западни енергийни корпорации - ОMV, Shell и Wintershall.
Федералното държавно управление в Германия не споделя тези страхове от Брюксел.

"Аз не споделям мнението на Европейската комисия, че "Северен поток 2 "не подхожда на задачите на силата на Съюза " , съобщи в Бундестага държавният секретар на Министерството на стопанската система Райнер Бааке, който е от партията на Зелените.

Благодарение на спомагателната инфраструктура на уреди за превоз и към хранилищата в Европа в Русия ще бъдат създадени нови залежи. Това усилва надеждността на зареждането. Предложението на Европейската комисия за даването и на мандат за договаряния се ревизира "по обстоен метод ".

Правната работа на Съвета на Европа също се занимава с този въпрос. Проверката би трябвало да дефинира дали мандатът може да бъде признат с квалифицирано болшинство от страните от Европейски Съюз или е належащо единогласие. "А в случай че Русия не желае да договаря с Брюксел? Това може да значи, споделя Бютикофер, че руснаците желаят плана единствено по свои лични условия.
"Ако е по този начин. би трябвало да отложим вземането на решение и самия план ", добавя политикът от партията на Зелените.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР