Трабантът на бившия външен министър Соломон Паси вече е част

...
Трабантът на бившия външен министър Соломон Паси вече е част
Коментари Харесай

Трабантът на Соломон Паси става част от щабквартирата на НАТО

Трабантът на някогашния външен министър Соломон Паси към този момент е част от непрекъснатата експозиция на щабквартирата на НАТО, оповестиха от Министерството на външните работи.

В колата са се возили редица високопоставени персони - двама генерални секретари на Алианса - Яп де Хоп Схефер и Манфред Вьорнер, както и Папа Йоан Павел Втори.

Експонатът е част от арт план за отбелязване на 15-ата годишнина от участието на България в НАТО и 70-ата годишнина от основаването на Организацията на Северноатлантическия контракт.

" Репликата на едноименния трабант, дарена на НАТО от доктор Соломон Паси, към този момент е ситуирана на плануваното за нея място. През идващите седмици следва окончателното довеждане докрай на българския план, който е част от цялостна идея за оформяне на площите към Главната квартира. Площите ще бъдат завършени като панорамна градина, в която ще бъдат ситуирани сегашни и бъдещи експонати, предоставени от страните членки ", прецизират от Постоянната делегация на България в НАТО.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР